Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najlepšia odpoveď kritikom. Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL

Dočkal sa v piatom zápase medzi elitou. Juraj Slafkovský, jednotka draftu NHL 2022, zaznamenal premiérový gól v NHL.

21.10.2022 02:04
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
debata (2)

Osemnásťročný Košičan v drese Montrealu zvýšil na 4:0 v domácom súboji proti Arizone. Canadiens napokon triumfovali 6:2 a vybojovali tretiu výhru v sezóne.

Slafkovský sa presadil presnou strelou švihom v 29. minúte. Pozrite si video:

Slovenský reprezentant celkovo odohral 14:25 min, čo je doposiaľ jeho najvyššia minutáž v drese Canadiens. Okrem gólu si do štatistík zapísal tri strely, dve trestné minúty a plusový bod.

„Ani sa nepamätám, ako som skóroval. Išiel som rovno oslavovať, lebo to je tá najlepšia vec na strelenom góle. Viac som sa sústredil na oslavu než na spôsob, akým som dal gól,“ povedal na webe nhl.com 18-ročný útočník, ktorý sa po svojom zásahu dočkal v domovskej aréne Montrealu potlesku v stoji:

„Je tu to najlepšie obecenstvo a po mojom prvom góle v NHL som si nemohol priať krajšiu odmenu. Je to úžasné.“

Slafkovský sa stal štvrtým najmladším strelcom v histórii klubu. Mladší v drese Montrealu skórovali len Mario Tremblay (18 rokov, 75 dní), Jesperi Kotkaniemi (18 rokov, 118 dní) a Claude Lemieux (18 rokov, 141 dní).

Slovenský krídelník sa po Edovi Jovanovskom stal len druhou draftovou jednotkou v histórii NHL, ktorá skórovala v tej istej v hale, v ktorej bola draftovaná. Jovanovského si Panthers vybrali z prvého miesta v roku 1994 v Hartforde, kde strelil 2. decembra 1995 svoj prvý gól v profilige.

V akcii bol aj Pavol Regenda z Anaheimu. Ducks prehrali v Bostone 1:2 po nájazdoch, slovenský útočník odohral necelých osem minút bez bodového zápisu.

Prehru musel stráviť aj Martin Fehérváry z Washingtonu. Capitals síce viedli v Ottawe 2:0, ale napokon prehrali 2:5.

NHL – výsledky:
Ottawa – Washington 5:2, New York Rangers – San Jose 2:3 pp, Columbus – Nashville 5:3, Pittsburgh – Los Angeles 6:1, Toronto – Dallas 3:2 pp, Montreal – Arizona 6:2 /SLAFKOVSKÝ za domácich 1+0/, Boston – Anaheim 2:1 pp a sn, New York Islanders – New Jersey 1:4, Minnesota – Vancouver 4:3 pp, Edmonton – Carolina 6:4, Calgary – Buffalo 3:6, Vegas – Winnipeg 5:2

Premiérový gólový večer Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský oslavuje premiérový gól v NHL...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský