Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Philadelphia prvýkrát padla, neuspel ani obhajca

Hokejisti Colorada Avalanche podľahli v noci na štvrtok v zámorskej NHL doma Winnipegu 3:4 po predĺžení. O prehre obhajcu Stanleyho pohára rozhodol gól Neala Pionka v 31. sekunde predĺženia, pre obrancu Jets to bol druhý presný zásah v zápase.

20.10.2022 07:01
Matthew Tkachuk, Noah Cates Foto: ,
Krídelník Floridy Matthew Tkachuk (vľavo) a Noah Cates z Philadelphie.
debata

Florida aj vďaka dvom gólom Cartera Verhaegheho zdolala Philadelphiu 4:3 a uštedrila „letcom“ prvú prehru v sezóne.

Tréner Flyers John Tortorella nevyrovnal klubový rekord Paula Holmgrena v počte triumfov v úvode sezóny. Šesťdesiatšesťročný Američan doviedol tím na štarte ročníka 1988/1989 až k štyrom víťazstvám, teraz Philadelphia po troch výhrach okúsila prvýkrát trpkosť prehry.

„Postupne, ako sa zápas vyvíjal, sme hrali lepšie a podarilo sa nám aj vrátiť späť do stretnutia. Potom sme však inkasovali lacný gól pri situácii 2 na 2, čo rozhodlo duel,“ uviedol Tortorella pre nhl.com.

Winnipeg uspel v Denveri aj bez svojho trénera Ricka Bownessa, ktorý vynechal pre Covid-19 aj tretí duel v sezóne. Coloradu nepomohli k víťazstvu ani dva góly a asistencia Mikka Rantanena.

Dánsky útočník v drese hostí Nikolaj Ehlers vynechal zápas pre nešpecifikované zranenie. Pionk výraznou mierou prispel k druhému triumfu Winnipegu v sezóne, keď v predĺžení prestrelil brankára Alexandara Georgieva.

„Mal som trocha šťastie, no bola to dobrá strela,“ povedal 27-ročný nedraftovaný hokejista. Na oba góly mu prihral Mason Appleton. „‚Appy‘ opäť odohral skvelý zápas. Pri prvom góle ma videl, našiel ma krátkou prihrávkou a našťastie som to dokázal využiť,“ dodal Pionk.

Hráči St. Louis vyhrali aj druhý zápas v sezóne, keď uspeli na ľade Seattlu 4:3 po predĺžení. Kraken prehral tretí zápas za sebou a celkovo štvrtý z piatich v sezóne.

Shane Wright Čítajte viac Rus ho poslal na mantinel, Wrighta to nerozhodilo. Má prvý bod v NHL

Kanaďan v drese domácich Shane Wright zaznamenal prvý bod v profiligovej kariére, keď mal sekundárnu asistenciu pri góle Ryana Donata. Osemnásťročný center sa stal prvým hráčom z tohtoročného draftu, ktorý zabodoval v NHL. V troch dueloch v noci na štvrtok nezasiahol do hry ani jeden slovenský hokejista.

NHL – sumáre:

Florida Panthers – Philadelphia Flyers 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Góly: 7. Verhaeghe (Barkov, Gudas), 9. Verhaeghe (Forsling, Barkov), 44. Balcers (Bennett, Tkachuk), 50. Mahura (Bennett, Tkachuk) – 17. Seeler (Hayes, MacEwen), 36. Van Riemsdyk (Konecny, Provorov), 60. Konecny (Hayes, DeAngelo). Brankári: Bobrovskij – Sandström, strely na bránku: 35:34.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 3:4 pp (0:2, 3:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 23. Rantanen (MacKinnon, Toews), 37. Rantanen (Byram, Ničuškin), 39. Ničuškin (Rantanen, Makar) – 7. Gagner (Lowry, Perfetti), 14. Pionk (Appleton, Morrissey), 30. Perfetti (Wheeler, Dubois), 61. Pionk (Appleton). Brankári: Georgiev – Hellebuyck, strely na bránku: 33:28.

Seattle Kraken – St. Louis Blues 3:4 pp (1:3, 2:0, 0:0 – 0:1)
Góly: 11. Borgen (Wennberg, Bjorkstrand), 31. Donato (Tanev, Wright), 39. Larsson (Wennberg, Bjorkstrand) – 8. Kyrou (Parayko, Leddy), 12. Schenn (Tarasenko, Thomas), 13. Faulk (Schenn, Tarasenko), 63. Faulk (Tarasenko, Thomas). Brankári: Jones – Binnington, strely na bránku: 35:28.


Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore
debata chyba
Viac na túto tému: #Colorado Avalanche #Winnipeg Jets