Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Expert o Slafkovskom: Nebuďte prekvapení, ak zostane na tribúne

Štyri stretnutia bez bodového zápisu, priemerná minutáž cez 10 minút na zápas. Juraj Slafkovský má za sebou premiérový týždeň v NHL.

19.10.2022 17:13
Kanada Hokej NHLCanadiens Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský počas súboja Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins.
debata (4)

Montreal Canadiens, ktorý si ho vybral na júlovom drafte z 1. miesta, s ním má vlastný plán.

Hlavný tréner Martin St. Louis vyjadril s doterajšími výkonmi 18-ročného Košičana spokojnosť. Zároveň dodal, že mladík sa má stále čo učiť.

„Prechod na severoamerický štýl hokeja je zložitý pre každého hráča. Slafkovský si musí zvyknúť, že na všetko má menej času,“ vysvetlil St. Louis.

Collage Maker-18-Oct-2022-04.52-PM Čítajte viac Sú Slafkovského suchoty extrém? Koľko čakali Gáborík či Hossa?

Názory na pokračovanie slovenského reprezentanta v organizácii Canadiens sa rôznia.

Prvá skupina by privítala, kedy ho Montreal poslal do farmárskeho mužstva Laval Rocket. Zástancovia tejto voľby tvrdia, že Slafkovský by v AHL dostal vyššiu minutáž, ktorá by mu pomohla k plynulejšiemu prechodu na zámorský štýl.

Oponenti prvej skupiny namietajú, že najproduktívnej­šieho hráča pekinskej olympiády by bola na farme škoda.

Podľa nich je NHL najlepšia škola, ktorú môže absolvovať. Do AHL skôr posielajú Mika Hoffmana či Jonathana Drouina, ktorí zatiaľ zaostávajú za očakávaniami.

Medzi tých, ktorí predpokladajú presun Slafkovského o súťaž nižšie, patrí Darren Dreger.

Hokejový expert kanadskej televízie TSN tvrdí, že fanúšikovia by nemali byť prekvapení, ak uvidia Slováka v blízkom čase na tribúne v pozícii zdravého náhradníka.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Odkazy Slafkovskému: Máš čas, toto nie je Instagram, ale skutočný svet

"Canadiens od neho chcú, aby si vštepil NHL mentalitu. Vyžadujú, aby zlepšil výber pozície bez puku a naučil sa viac pracovať s fyzickým fondom.

Je možné, že ho na jeden-dva zápasy posadia na tribúnu, aby sledoval hokej z inej perspektívy. Počítam s tým, že skôr či neskôr skončí na farme," uviedol Dreger.

Boj o minúty

Lenže Slafkovský o tom nechce ani počuť. Rád by sa udržal v prvom tíme čo najdlhšie. Skúsenosti s podobnou situáciou má z Fínska.

„Podobnú výzvu som mal aj v Turku, no stále som na sebe pracoval a veril som, že to bude lepšie. Naďalej bojujem o svoje miesto a keď sa zlepším, hádam získam viac času na ľade,“ povedal Slafkovský po prvom týždni v profilige.

SLafko Čítajte viac Bývalý tréner Montrealu na adresu Slafkovského: Nie je ničím výnimočný

Kapitán Nick Suzuki skonštatoval na adresu draftovej jednotky, že vie byť na seba občas príliš tvrdý, čo aj slovenský útočník potvrdil:

„Rád vyhrávam a vždy chcem byť najlepší. Myslím si, že mám takú mentalitu, no niekedy by som potreboval riešiť veci pokojnejšie.“

Slafkovský si štart kariéry v zámorskej NHL užíva.

V noci na utorok nastúpil proti jednej z najväčších hviezd súťaže Sidneymu Crosbymu. Počas víkendu zase skrížil hokejky s Alexandrom Ovečkinom z Washingtonu.

„Volal som kamarátom, že dnes večer hrám proti Crosbymu, či predtým proti Ovečkinovi. Stále to vnímam ako sen, ako videohru na PlayStation. Užívam si každú sekundu na ľade,“ dodal s úsmevom Slafkovský.

Montreal nastúpi na ďalší zápas v piatok o 1.00 SELČ, keď privíta Arizonu.

Víťazný debut Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Torontu...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský