Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský bol centimetre od gólu. Musí sa adaptovať, tvrdí jeho tréner

Bez streleného gólu, bez prihrávky a s jediným ohrozením bránky súpera. Taká je bilancia slovenského útočníka Juraja Slafkovského po zápasoch s Torontom, Detroitom a Washingtonom v NHL.

16.10.2022 07:23 , aktualizované: 11:34
slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata

Slafkovský nastúpil rovnako ako v úvodných dvoch vystúpeniach novej sezóny NHL aj proti Washingtonu Capitals (1:3) v tretej formácii s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom.

A proti Capitals bol 18-ročný Slovák najbližšie k tomu, aby v najprestížnejšej súťaži sveta po prvýkrát dvihol ruky nad hlavu.

Na začiatku stretnutia v 6. minúte ho parádnou prihrávkou našiel spoza bránky našiel Dvorák a Slafkovský trafil tyčku na bránke Darcyho Kuempera.

Napriek tomu, že pri mene draftovej jednotky svietia po troch zápasoch nuly v štatistike gólov a prihrávok a len raz vystrelil na bránku, môže ju tešiť aspoň vyššia minutáž na ľade.

"Slaf sa musí adaptovať na štýl NHL, teraz tým procesom prechádza. Musí sa naučiť využiť svoje fyzické parametre a šikovnosť. Veľa gólov v tejto lige padá vďaka dôrazu pred bránkou a samozrejme je dôležité vyhrávať puky v rohoch,” povedal podľa sportsnet.ca po sobotňajšom zápase tréner Montrealu Martin St. Louis.

Najbližšie sa Montreal Canadiens predstaví v noci na utorok, keď na domácom štadióne privíta hokejistov Pittsburghu Penguins.

Víťazný debut Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Torontu...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský