Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Príkladný tímový hráč. Slafkovského gesto uchvátilo Ameriku

Víťazný debut je za ním, ďalší zápas nasleduje o pár hodín. Juraj Slafkovský si pomaly, ale isto zvyká na frenetický kolotoč zámorskej NHL.

14.10.2022 12:33
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
debata (1)

Hokejový Montreal bol po stredajšej výhre nad rivalom z Toronta 4:3 na nohách, v noci na sobotu SELČ (01.00) budú priaznivci Canadiens fandiť svojmu tímu v súboji na ľade Detroitu Red Wings.

Montreal bude v akcii aj o 24 hodín neskôr, keď sa predstaví vo Washingtone, za ktorý hráva ďalší Slovák, obranca Martin Fehérváry.

Slafkovský by mal – minimálne v Detroite – nastúpiť opäť v tretej formácii s centrom Chrisom Dvorakom a krídelníkom Brendanom Gallagherom.

Na ľade Red Wings bude čeliť aj nemeckému bekovi Moritzovi Seiderovi, s ktorým skrížili hokejky na májových MS vo Fínsku.

Košický rodák sa pokúsi nadviazať na vydarený debut proti Torontu. Hoci sa nedostal do vyloženej šance, zaujal drobnosťami v prospech tímu.

Keď jeho spoluhráč z formácie Gallagher štartoval do rýchleho protiútoku, Slafkovský sa načiahol a hokejkou mu pomohol k vyššej akcelerácii.

Gallagher sa aj vďaka tomu dostal do dobrej šance a mohol skórovať. Pozrite si video (spodné z dvojice zobrazených):

Situácia neušla pozornosti fanúšikov Canadiens.

„Príkladné tímové gesto, často ho nevidíte,“ napísal jeden z priaznivcov. „Slafkovský predvádza maličkosti, ktoré robia veľký rozdiel. Vizitka tímového hráča,“ napísal ďalší.

V kľúčovej tretej tretine zápasu proti Torontu sa mladý Slovák prezentoval aj dôležitým obranným zákrokom.

Poslal na ľad najväčšiu hviezdu súpera Austona Matthewsa – hráča, ktorý bol pre neho idolom na začiatku kariéry. Matthews sa v tom momente chystal v dobrej pozícii na strelu.

727899896 wright nhl Čítajte viac Tento mal byť jednotkou draftu? Neviditeľný Wright zažil hororovú premiéru

„V zápale boja mi bolo jedno, kto to je. Som členom Canadiens, on je súper. Stál v ceste nášmu víťazstvu. Urobil som, čo bolo potrebné,“ opísal zákrok, ktorým poslal obecenstvo v hale Bell Centre do varu.

Po prvom tripe sezóny sa Canadiens vrátia domov, čaká ich štvorzápasová séria na vlastnom ľade.

Nastúpia postupne proti Pittsburghu (18.10./01.00 SEL­Č), Arizone (21.10./01.00), Dallasu (23.10./01.00) a Minnesote (26.10./01.00).

Víťazný debut Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Torontu...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský