Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tento mal byť jednotkou draftu? Neviditeľný Wright zažil hororovú premiéru

Od mládežníckych kategórií počúval, že v roku 2022 bude jednoznačnou jednotkou na drafte NHL. Realita však bola iná.

13.10.2022 15:00
727899896 wright nhl Foto:
Shane Wright v drese Seattlu Kraken.
debata (3)

Shane Wright sa na júlovom výbere mladých talentov dostal na rad až ako štvrtý po trojici Juraj Slafkovský (Montreal), Šimon Nemec (New Jersey), Logan Cooley (Arizona).

Mladého Kanaďana si vybral Seattle a keď sebavedomý mladík rozdýchal sklamanie z draftovej noci, angažmán v tíme Kraken označil za životnú šancu a najlepšiu možnú voľbu.

Lenže zatiaľ sa mu na západnom pobreží USA nedarí. V príprave bol nevýrazný a hoci sa udržal v prvom tíme aj po posledných škrtoch, na debut v profilige by najradšej čím skôr zabudol.

Slafko Sandin Čítajte viac Zimomriavky debutanta. Slafkovský pomohol Montrealu k prvému triumfu

V noci na štvrtok nastúpil proti Anaheimu vo štvrtom útoku s dvojicou Karson Kuhlman, Ryan Donato. Počas prvých striedaní dvakrát stratil puk a tréneri mu mladícke chyby spočítali.

Napokon odohral len 6:14 min, čo bolo najmenej zo všetkých hráčov na ľade.

Pre porovnanie, Pavol Regenda, nedraftovaný Slovák v domácom drese Anaheimu, strávil na ľade počas svojej premiéry v profilige takmer dvakrát viac. Vyše 10 minút odohral aj Juraj Slafkovský pri debute za Montreal .

Sklamaný Wright odsledoval väčšinu duelu proti Ducks zo striedačky a napokon musel so spoluhráčmi stráviť prehru 4:5 po predĺžení.

V súboji na ľade Los Angeles, ktorý sa hral včera v noci a Kraken ho vyhrali jasne 4:1, nehral vôbec – sledoval ho z tribúny ako zdravý náhradník.

Slafkovský Čítajte viac Potlesk pre slovenského fešáka. Takto vyzeral Slafkovského veľký večer

Situácia okolo ospevovaného útočníka je navyše komplikovanejšia ako u väčšiny nováčikov.

Ak si prvoročiaci nevedia zvyknúť na náročnejšie špecifiká NHL alebo potrebujú viac minút na ľade, tréneri s manažérmi ich pošlú rozohrať sa do farmárskej súťaže.

Lenže Wright do AHL nesmie – zatiaľ.

Hráči draftovaní z juniorskej Canadian Hockey League, ktorej súčasťou je aj OHL, kde mladý center hrával za Kingston Frontenacs, môžu hrať na farme až po dovŕšení veku 20 rokov.

Pre 18-ročného Wrighta tak existujú len dva scenáre – buď si vybojuje v prvom tíme Kraken väčšiu minutáž, alebo poputuje späť do juniorky. Ak Seattle využije druhú možnosť, už ho v priebehu sezóny nemôže povolať späť do NHL.

Je tak zrejmé, že vedenie Seattlu na čele s generálnym manažérom Ronom Francisom čaká dôležitá voľba, ktorá môže výrazne ovplyvniť kariéru mladého talentu.

Víťazný debut Juraja Slafkovského v NHL Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský počas zápasu proti Torontu...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Juraj Slafkovský #Seattle Kraken #Shane Wright