Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský si zahrá v NHL. Slovák prežil v Montreale posledné škrty

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský odštartuje sezónu v drese Montrealu Canadians. Klub NHL poslal v pondelok na farmu piatich hráčov a draftová jednotka medzi nimi nebola.

10.10.2022 10:15 , aktualizované: 21:07
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata

Prvý duel odohrajú Canadiens vo štvrtok o 1.00 SELČ proti Torontu Maple Leafs a Slafkovský by nemal chýbať v zostave, ktorú oficiálne oznámia v pondelok pred polnocou.

Montreal poslal v pondelok na farmu do klubu Laval Rocket útočníkov Rafaela Harveyho-Pinarda a Jesseho Ylönena, obrancov Justina Barrona s Ottom Leskinenom a brankára Caydena Primeaua.

Skutočnosť, že Slafkovský nebude chýbať v zostave Montrealu v prvom zápase sezóny potvrdil na Twitteri aj Eric Engels z portálu sportsnet.ca.

Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si klub zámorskej profiligy vybral z prvého miesta draftu. Z najvyššej pozície po ňom siahol Montreal.

Osemnásťročný krídelník tak prekonal dovtedajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala z tretieho miesta Minnesota Wild. Slafkovský odohral v príprave za Montreal šesť duelov a pripísal si dve asistencie.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský po najlepšom zápase perlil. Vtipný odkaz prišiel aj z klubu

„Vždy som veril, že sa dostanem do prvého tímu Montrealu. Dozvedel som sa to spolu s ostatnými mladými chalanmi pred dnešným tréningom,“ povedal Slafkovský na twitterovom konte Montrealu.

Prezradil, že počas kempu sa snažil zlepšiť v korčuľovaní, vedení puku a robení tých správnych vecí na ľade. „Telefonoval som s mojimi rodičmi, aby prišli. Dúfam, že to stihnú a uvidia môj prvý zápas v drese Montrealu v NHL,“ skonštatovala draftová jednotka.

Najužitočnejší hráč ZOH 2022 má veľké šance, že sa predstaví v otváracom zápase Montrealu vzhľadom na početné zranenia v útoku. Canadiens nepomôžu v úvode sezóny Fín Joel Armia ani Kanaďan Paul Byron. Na pondelkovom tréningu v Bell Centre tréner Martin St. Louis zaradil Slafkovského do tretieho útoku.

Káder Montrealu na štarte sezóny NHL 2022/23 Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
Mike Hoffman
útočník, Kanada, 32 rokov, 612...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský