Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal padol aj v generálke. Slafkovský zaujal, v zámorí oceňujú jeho gesto

Hokejisti Montrealu sa na štart sezóny NHL nenaladili víťazne a v príprave poznali len trpkosť prehry. Canadiens s Jurajom Slafkovským podľahli Ottawe 2:3 po predĺžení.

09.10.2022 05:46
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský z Montrealu v súboji s hráčom Ottawy Jakeom Sandersonom.
debata

Slovenský útočník nebodoval, na začiatku 2. tretiny si pripísal dvojminútový trest za podrazenie. Počas neho Ottawa zásluhou Dericka Brassarda vyrovnala na 1:1.

Jeho čas strávený na ľade nie je známy. Montreal teraz čaká rozhodnutie, či začne súťažnú sezónu v NHL alebo na farme v Lavale (AHL).

Podľa reakcií na sociálnych sieťach podal proti Ottawe opäť dobrý výkon.

Z jeho presnej prihrávky gól nepadol:

„Jeho ťah na bránku takmer znamenal gól. Zdá sa, že jeho sebadôvera narastá,“ napísal expert Stu Cowan. Pripojil aj ďalšiu myšlienku.

„Slafkovský si stále zvyká na to, že má na menšom klzisku NHL menej času, keď sa k nemu dostanú puky v obrannom pásme. To je dôvod, prečo mi dáva väčší zmysel, aby pokračoval v Lavale, ak sa nedostane do prvého tímu Montrealu, a nevrátil sa do TPS Turku vo Fínsku.“

Podľa reportéra Marca-Oliviera Beaudoina má Slafkovský za sebou dobrý zápas.

„Už v druhom dueli za sebou podal veľmi poctivý výkon. Poradil si s viacerými malými detailmi. Neviem sa dočkať toho, čo ho čaká ďalej. Štart v AHL alebo v NHL? Úprimne, vyhovujú mi obe možnosti,“ napísal Beaudoin.

Slafkovský zaujal aj po tom, čo jeho spoluhráč Rem Pitlick poslal na ľad Jacoba Larssona. Na Pitlicka ihneď vyštartovali hráči Ottawy, no Josh Anderson so Slovákom to tak nenechali a kolegu z útoku bránili:

Ďalší slovenský útočník Tomáš Tatar spečatil na záver prípravy víťazstvo New Jersey nad Bostonom 5:3 gólom do prázdnej bránky. Skóroval vo všetkých štyroch prípravných dueloch, do ktorých zasiahol.

Šimon Nemec v drese Devils nenastúpil.

Pavol Regenda si pri prehre jeho Anaheimu s Los Angeles 3:6 pripísal asistenciu. Bodoval v piatich zápasoch zo šiestich, v ktorých v prípravnom období nastúpil. Dosiahol v ňom sedem bodov (4+3).

Bývalý hráč Michaloviec sa stal najlepším strelcom svojho tímu v príprave, viedol aj v hodnotení plus-mínus (+7). V tabuľke strelcov profiligy v predsezónnej fáze je druhý.

Obranca Martin Fehérváry z Washingtonu asistoval pri góle Anthonyho Manthu. Capitals zdolali Columbus 4:3 po predĺžení.

Ďalší bek Erik Černák bol pri výhre nad Tampou Bay 5:2. Rozdal štyri bodyčeky, bod nezaznamenal.

Juraj Slafkovský Čítajte viac V kempoch je už len štvorica z 1. kola draftu. Čo hrá Slafkovskému do karát?

Výsledky prípravných zápasov:

St. Louis – Chicago 6:0, Los Angeles – Anaheim 6:3 (za hostí Regenda 0+1), Tampa Bay – Florida 5:2, Minnesota – Dallas 5:1, Ottawa – Montreal 3:2 pp, Boston – New Jersey 3:5 (za hostí Tatar 1+0), NY Islanders – NY Rangers 3:1, Toronto – Detroit 5:1, Washington – Columbus 4:3 (za domácich Fehérváry 0+1), Vegas – Arizona 5:1.

Hráči s top produktivitou v premiérovej sezóne NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Luc Robitaille (Los Angeles) - 1986/87
79...
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský