Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pocta pre Haláka, alebo hanba? V zámorí vybrali najlepšie brankárske duo

Expert stanice ESPN Greg Wyshynski vybral na základe diskusii s trénermi, analytikmi a štatistickými údajmi najlepšie brankárske tandemy v NHL. Na prvé miesto zaradil duo z New York Rangers - Igor Šesťorkin, Jaroslav Halák.

06.10.2022 16:30
Jaroslav Halák. Foto:
Podľa experta ESPN by mal Jaroslav Halák nastúpiť na viac ako 14 zápasov v základnej časti NHL.
debata

Na prvý pohľad sa môže zdať, že v prípade slovenského brankára ide o veľkú poctu, že je súčasťou najlepšieho brankárskeho tandemu pred štartom NHL. No hneď prvá vysvetľujúca veta Wyshynskiho vás vyvedie z omylu.

„Rangers majú najlepší brankársky tandem NHL, pretože majú najlepšieho brankára NHL,“ skonštatoval autor rebríčka. Tým pochopiteľne myslel Šesťorkina, ktorý vlani ovládol štatistiku percentuálnej úspešnosti zákrokov aj priemeru inkasovaných gólov na zápas.

Dmitrij Jaškin Čítajte viac Aká vojna? Hviezda KHL tvrdí, že Česi sa chcú vrátiť do Ruska

„Šesťorkin absolvoval jednu z najdominantnej­ších sezón, akú sme v posledných rokoch od brankára videli.“ Ruský gólman získal aj Veiznovu trofej a doviedol Rangers až do finále Východnej konferencie.

Halák vstupuje už do svojej 17. sezóny v NHL. „Svojej úlohe v New York Rangers rozumie lepšie, ako väčšina ostatných brankárov. Pravdepodobne zaznamená viac štartov, ako v minulej sezóne,“ napísal expert ESPN.

728440534 Čítajte viac Česi Haláka v bránke Rangers nešetrili. Ich tri góly doviedli Boston k víťazstvu

V poslednom ročníku sa Halák dostal do bránky Vancouveru Canucks len v 14 stretnutiach. „Toto je nevyrovnaný tandem. Halák je obyčajný. To, že sú na prvom mieste v NHL je poctou tomu, aký výnimočný je Šesťorkin,“ dodal Wyshynski.

Najväčší slovenskí boháči z NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jozef Stümpel - 50 rokov, útočník,...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Jaroslav Halák #Igor Šesťorkin #hokejoví brankári