Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bublina o zákaze štartu spľasla. NHL začne v Prahe aj s dvoma Rusmi

Základná časť 106. ročníka hokejovej NHL odštartuje v piatok a sobotu dvojzápasom medzi Nashville Predators a San Jose Sharks (7. a 8. októbra o 20.00 SELČ) v pražskej O2 Aréne.

06.10.2022 12:30
728112355 Foto:
Hokejisti San Jose Sharks (vpravo Timo Meier) odohrali v utorok v rámci prípravy zápas v Berlíne proti Eisbärenu (vľavo Marcel Noebels).
debata (8)

Po európskom úvode sa na severoamerickej pôde základná časť 2022/2023 riadne rozbehne v noci na stredu 12. októbra.

Pred pražským dvojzápasom rezonovala najmä téma hroziacej neúčasti ruských hokejistov pri štarte NHL. V celom procese sa aktívne angažoval bývalý český brankár Dominik Hašek.

728440534 Čítajte viac Česi Haláka v bránke Rangers nešetrili. Ich tri góly doviedli Boston k víťazstvu

Podľa neho by ruskí hráči svojím štartom robili reklamu ruskej politike a ruskej agresii. Ministerstvo zahraničných vecí ČR zaslalo vedeniu zámorskej súťaže list, v ktorom sa vyjadrilo proti účasti ruských hráčov oboch mužstiev.

Na to však zareagoval generálny manažér Mike Grier zo San Jose Sharks. „Buď pôjdeme všetci, alebo nikto. Sme tím,“ uviedol v reakcii na snahu českej diplomacie zakázať Rusom cestu do EÚ v súvislosti s vojenskou inváziou na Ukrajine.

regenda hokej ducks Čítajte viac Obrovská šanca pre Regendu. Zostalo mu už len zopár konkurentov

MZV ČR napokon ruským hokejistom víza udelené pre vstup na územie Európskej únie nezrušilo a tak sa v hlavnom meste ČR môžu predstaviť aj Jevgenij Svečnikov (San Jose) a Jakov Trenin (Nashville). Útočník „žralokov“ Alexander Barabanov neodcestoval do Prahy pre zranenie.

Duel medzi Nashvillom a San Jose bude prvým zápasom NHL v Európe od roku 2019, po dvojsezónnej prestávke z dôvodu pandémie koronavírusu.

Global Series bude potom pokračovať 4., resp. 5. novembra, keď obhajca Stanleyho pohára Colorado Avalanche a Columbus Blue Jackets nastúpia proti sebe dvakrát v Nokia Aréne vo fínskom Tampere.

Hráči s top produktivitou v premiérovej sezóne NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Luc Robitaille (Los Angeles) - 1986/87
79...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Nashville Predators #štart sezóny NHL #Global Series