Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zatiaľ žiadny gól. GM Montrealu vysvetlil, čo chýba Slafkovskému

Slovenskému hokejistovi Jurajovi Slafkovskému nevyšli prvé dva zápasy v drese Montrealu Canadiens v hlavnom prípravnom kempe pred štartom novej sezóny NHL podľa predstáv jeho, ani vedenia klubu.

30.09.2022 15:41
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský počas prípravného zápasu Montrealu Canadiens proti Torontu Maple Leafs.
debata

Generálny manažér Habs Kent Hughes sa ho však zastal a prezradil, že počas tréningov je zväčša jeden z najlepších hráčov. Má však problém s tým, aby tieto výkony zopakoval v dueloch proti súperom z iných tímov.

"Uvidíme, ako sa bude zlepšovať. Myslím si, že prvé dva prípravné zápasy boli pre neho frustrujúce, ale v dvoch dueloch na turnaji nádejí v Buffale bol skvelý. V ostatných dvoch modelovaných zápasoch mal s prehľadom najviac gólových šancí zo všetkých hráčov, takže niekedy je veľmi dobrý.

Nie vždy však dokáže preniesť výkony z tréningov do zápasov," uviedol Hughes o slovenskom mladíkovi v rozhovore so zámorskými odborníkmi Rayom Ferrarom a Darrenom Dregerom z webu TSN.ca.

Slafko mešár Čítajte viac Americká TV je na smiech: Slafkovský a Mešár nie sú z rovnakej krajiny

"Musíme urobiť to, čo je pre neho správne. Keď sme ho draftovali, povedali sme, že sme nehľadali najlepšieho 18-ročného hráča, ale celkovo najlepšieho hráča pre budúcnosť nášho klubu. A to sa dá len tak, že urobíme to, čo je pre neho najlepšie.

Urobíme to, čo považujeme za správne, či sa to rozhodnutie bude niekomu páčiť alebo nie," doplnil Hughes na margo budúcnosti tohtoročnej draftovej jednotky.

Na základe dohody medzi kanadsko-americkou profiligou a fínskou Liigou môže Montreal poslať 18-ročného Košičana do tímu Laval Rocket z farmárskej AHL, aj keď má platnú zmluvu s klubom TPS Turku.

Hughes sa už dávnejšie vyjadril, že chce, aby Slafkovský pôsobil po drafte v zámorí.

Do konca prípravy zostáva ešte šesť zápasov, sezónu 2022/2023 začnú Canadiens 12. októbra domácim duelom proti Torontu Maple Leafs.

Platy hokejistov Montrealu v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
1. Carey Price - Kanada, 35 rokov, brankár...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský