Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára - pán veľký. Američania zostali nostalgickí, Česi spomínajú Čaputovú

Prečítajte si, čo píšu o rozlúčke slovenskej hokejovej legendy Zdena Cháru s kariérou médiá v zahraničí.

20.09.2022 16:08
debata (1)

Isport.cz (Česko): Keď v sezóne 1995/96 nastúpil v jednom prípade za „áčko“ pražskej Sparty, nikto by mu zrejme žiarivú kariéru netipoval.

Zdeno Chára bol však obrovským dríčom. Známe sú historky o jeho podrobných zápiskoch, svedomito študoval, ako mu sadol ten či onen tréning. Zameriaval sa na detaily, chcel všetkých presvedčiť, že na NHL má.

555446133 Čítajte viac Koniec veľkého príbehu. Chára sa lúči s kariérou

Idnes.cz (Česko): Jen traja hokejisti nastúpili v NHL v pokročilejšom veku ako Chára. Gordie Howe, Chris Chelios a Jaromír Jágr. Jeho bilancia v NHL sa zastavila na 680 bodoch za 209 gólov a 471 asistenci v základnej časti, v play off pridal 70 bodov (18+52).

Thehockeywriter­s.com (USA): Pri pomyslení na bývalého hráča Bostonu či New York Islanders by vám malo prísť na um jedno slovo. To slovo, ako ste možno uhádli, je – veľký. Či už je to jeho veľká postava, jeho prínos pre tím alebo jeho prínos pre mesto, v ktorom hrá hokej, všetko v podaní Cháru je – veľké.

Nhl.com (USA): Je koniec. Mimo ľadu bol Chára lídrom Bruins aj na filantropických a charitatívnych akciách. To viedlo aj k jeho nominácii King Clancy Trophy.

Tá sa udeľuje hráčovi, ktorý v sebe najlepšie zosobňuje vodcovské kvality na ľade aj mimo neho a pre svoju komunitu mal pozoruhodný humanitárny prínos.

Najpamätnejšie momenty v kariére Zdena Cháru Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Zdeno Chára sa narodil 18. marca 1977 a v...

Sport.cz (Česko): Lúči sa prvý Slovák, ktorý v NHL z pozície kapitána zdvihol nad hlavu Stanleyho pohár. Prezidentka Zuzana Čaputová mu vlani prepožičala Rád Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy v oblasti športu a za šírenie dobrého mena Slovenskej republiky v zahraničí.

Bostonherald.com (USA): Zdeno Chára hral v NHL v štyroch rôznych mestách. No vracia sa domov. Tam, kde dosiahol najväčšie úspechy. S Bruins podpíše jednodňovú zmluvu a ukončí kariéru ako hráč Bostonu.

Sport.ru (Rusko): Rekordér Chára oznámil ukončenie kariéry. S Bostonom podpíše jednodňovú zmluvu. Chára je okrem iného aj strieborným medialistom z MS 2000 a 2012.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins