Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stačil jeden zápas bez bodu. Montrealské médiá sa obuli do Slafkovského

Vysoké očakávania, neustály tlak fanúšikov i médií. Byť hokejistom v Montreale nie je jednoduché. Špeciálne to platí pre hráča, ak bol draftovaný z popredných priečok.

19.09.2022 11:14
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský a hokejistky z juniorského tímu Champlain College-Lennoxville Cougars.
debata (1)

Na túto situáciu si pomaly, ale isto zvyká aj Juraj Slafkovský.

Slovenský supertalent, ktorého si Canadiens vybrali na júlovom drafte NHL z prvej priečky, má za sebou prvé ostré štarty v drese najslávnejšieho kanadského klubu.

Spolu s krajanom Filipom Mešárom a ďalšími mladými spoluhráčmi sa zúčastnil na nováčikovskom turnaji Prospects Challenge v Buffale.

Platy hokejistov Montrealu v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
1. Carey Price - Kanada, 35 rokov, brankár...

Slafkovský odohral dva z trochu duelov.

V prvom proti Buffale zaznamenal asistenciu, druhý proti New Jersey vynechal a v treťom proti Ottawe sa bodovo nepresadil, hoci výber Canadiens vyhral vysoko 7:2 .

A práve jeho „chudobná“ produkcia sa stala predmetom debaty montrealských hokejových insajderov, ktorí po väčšine viac kritizujú, ako chvália.

„Draftová jednotka sa gólovo nepresadila, hoci mala viaceré šance,“ píše Montreal Gazette.

„Ako ukázali prvé zápasy, v jeho prípade bude najdôležitejšia konzistentnosť. Proti Buffalu urobil niekoľko riskantných manévrov, ktoré poslali súpera do šance,“ reagoval Marc Dumont z portálu MontrealHocke­yNow .

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský ohuruje muskulatúrou. Má proporcie ako hviezdny Ovečkin

Novinár však košického rodáka aj pochválil.

„Proti Ottawe už hral rozumnejšie. Hoci nebodoval, hýril aktivitou, oberal hráčov súpera o puky, čím tvoril šance pre spoluhráčov. S pukom bol trpezlivejší, dobre si ho kryl telom,“ dodal Dumont.

Viac ako Slafkovskému, ktorý sa v Buffale tešil veľkej pozornosti (viď titulná foto), vyšiel turnaj Mešárovi. Šikovný útočník odohral všetky zápasy, dvakrát skóroval a patril medzi najlepších hráčov Canadiens.

„Mešár si výborne rozumel predovšetkým s Emilom Heinemanom, slovensko-švédska spolupráca fungovala. Ak by mali viac šťastia, obaja mohli zakončiť turnaj s vyššou bodovou produkciou,“ píše portál HockeyWriters .

Juraj Slafkovský Filip Mešár Čítajte viac Slafkovský ako skala, ustál bodyček, ktorý by iných zložil. Očaril aj kouča súpera

Slafkovského s Mešárom teraz čaká náročnejšia skúška. Canadiens tento týždeň štartujú hlavný predsezónny kemp, na ktorom sa zúčastnia už aj hráči z A-mužstva.

Obaja Slováci na kempe zabojujú o čo najlepšiu pozíciu v mužstve. Ich ambície sú jasné – Slafkovský by rád do prvého tímu, Mešár chce stráviť sezónu na farme v AHL a nie v juniorskej OHL.

Canadiens majú naplánovaných osem prípravných zápasov, prvý je na programe 27. septembra proti New Jersey.

Prvé stretnutie novej sezóny 2022/23 odohrajú 13. októbra doma proti Torontu.

Najmohutnejší hráči NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Pat Maroon - 34 rokov, 191 cm, 108 kg...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár