Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v dueli Slovákov. Mešár sa opäť zaskvel gólom, Nemec zožal chválu

Filip Mešár strelil druhý gól na turnaji nádejí tímov NHL v Buffale. Ani tentoraz však nestačil na víťazstvo Montrealu.

17.09.2022 06:16
debata
Fínsko Slovensko Šimon Nemec Čítajte viac Po tvrdom náraze mu spadla prilba. Ruský pomstiteľ sa pobil za Nemca

Canadiens bez Juraja Slafkovského v zostave podľahli New Jersey, v ktorého drese zaznamenal dve asistencie Šimon Nemec, 3:4 po predĺžení.

Mladí slovenskí hokejisti spod Tatier vo vzájomnom zápase zaujali.

Mešár sa znovu objavil v prvom útoku, no tentoraz bol na pozícii centra, nastúpil s Xavierom Simoneauom a Lucasom Condottom. Dal gól na 2:1 pre Montreal, napokon však prestrelku zvládli lepšie Devils.

Nemec bol súčasťou druhého obranného páru s Nikitom Ochoťjukom a blysol sa dvoma asistenciami. Prihrával aj na víťazný gól Alexandra Holtza v predĺžení. Stránka New Jersey zdôraznila, že dvojka draftu potvrdila sebavedomie pri držaní puku.

„Bolo to viac než zreteľné. Aj keď bol pod veľkým tlakom, Nemec chladne podržal puk a využil korčuliarske schopnosti na únik pred nebezpečenstvom,“ píše web.

Dopĺňa, že v jednom momente v prvej tretine držal puk v rohu a prenasledovali ho traja hráči Canadiens, no so situáciou si poradil šikovným korčuľovaním a presne prihral.

„Je to chlap, ktorému sebavedomie rozhodne nechýba. Má skvelé držanie tela s pukom na hokejke a výborne bráni,“ chválil Slováka po obrate kouč Devils Kevin Dineen.

Ako sme informovali, jednotka draftu Slafkovský dostala voľno. Tento krok by mal byť zo strany Montrealu preventívnym, aby sa minimalizovalo riziko zranenia útočníka pred začiatkom prípravného kempu.

Juraj Slafkovský Filip Mešár Čítajte aj Slafkovský ako skala, ustál bodyček, ktorý by iných zložil. Očaril aj kouča súpera

Čo sa týka ďalších slovenských hokejistov, na turnaji v Traverse City nastúpil Samuel Kňažko v drese Columbusu proti Detroitu, no bodové štatistiky si nerozšíril. Tím slovenského obrancu prehral 2:5.

V drese Arizony sa na turnaji Rookie Faceoff v San Jose predstavil Miloš Kelemen, jeho tím nestačil na Vegas s Jakubom Demekom (2:3). Pavol Regenda nechýbal v zostave Anaheimu, ktorý prehral so San Jose 2:3 po predĺžení.

Filip Mešár Čítajte viac Premiéra za Montreal! Pozrite si krásnu gólovú akciu Slafkovského s Mešárom

Raleigh hostí podujatie Prospect Showcase, za Tampu Bay nastúpil Maxim Čajkovič. Nádeje Lightning padli s Nashvillom 2:5.

Adam Sýkora si zahral za New York Rangers proti Philadelphii. Zaradili ho do prvej formácie s Brennanom Othmannom a Patrickom Khodorenkom. Flyers zvíťazili 2:1 v predĺžení, slovenský útočník bol pri víťaznom góle súpera na ľade.

Ďalší slovenský hokejista Servác Petrovský nastúpil v drese Minnesoty proti Chicagu a tešil sa z víťazstva 5:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár