Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský ako skala, ustál bodyček, ktorý by iných zložil. Očaril aj kouča súpera

Slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Filip Mešár zaujali v prvom zápase na turnaji nádejí NHL v Buffale. Pre oboch išlo o debut v drese Montrealu. Predstavili sa v jednom útoku s centrom Riley Kidneym.

16.09.2022 09:18
Juraj Slafkovský Filip Mešár Foto: ,
Juraj Slafkovský s Filipom Mešárom na archívnej snímke.
debata

Slafkovský si pripísal asistenciu a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu. V polovici prvej tretiny vybojoval puk v útočnom pásme, od mantinelu ho poslal do šance krajanovi Mešárovi, ktorý zvýšil na 2:0 pre Montreal. Canadiens však napokon prehrali 3:5.

„Najprv som sa snažil získať puk a vedel som, že niekto je za mnou. Zdvihol som hlavu a videl som tam Filipa, tak som mu to posunul,“ opísal gólový moment Slafkovský.

Jeho hru pochválil aj Jean-Francois Houle, kouč farmárskeho tímu Montrealu v Lavale: „Je veľký a silný. Pre súperov bude ťažké ustrážiť takéhoto chlapíka a je fajn, že je na našej strane.“

Dojem urobil aj na trénera výberu Buffala Setha Apperta.

Najväčšie talenty Montrealu v sezóne 2022/23 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Joe Vrbetic - 19 rokov, gólman, Kanada...

"Bol taký, ako sa od neho sľubovalo. Videl som ho na tréningu a povedal som si – Bože, je obrovský. Len tak ho neprehliadnete. Má hranatú čeľusť, vyzerá ako muž.

Podľa mňa by väčšina hráčov na nováčikovskom turnaji neustála ten hit z tretej tretiny od Berzollu.

Bolo to čisté, dobré a tvrdé, a on sa ani nepohol. Myslím si, že bol fantastický a vyzeral ako celková jednotka draftu."

Spomínaný hit od obrancu Zacha Berzollu sa udial šesť minút pred koncom pri snahe Montrealu o vyrovnanie. Náraz Slafkovského na ľad neposlal, no pomstiť ho prišiel Lucas Condotta, ktorý zhodil rukavice.

Pozrite si video:

„Verme tomu, že Slafkovský má už kamarátov aj v šatni,“ komentoval situáciu TVA Sports.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Filip Mešár