Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Premiéra za Montreal! Pozrite si krásnu gólovú akciu Slafkovského s Mešárom

V Buffale odštartoval prípravný turnaj nádejí Prospects Challenge. Premiéru v drese Montrealu absolvovali slovenskí hokejisti Juraj Slafkovský a Filip Mešár, a to v prvom útoku.

16.09.2022 05:47 , aktualizované: 06:22
debata (1)

V úvodnom zápase nastúpili Canadiens proti domácemu tímu Sabres a duo spod Tatier sa v polovici 1. tretiny postaralo o vydarenú gólovú akciu. Po Slafkovského krásnej prihrávke zvýšil Mešár na 2:0:

Mladíci Canadiens napokon náskok neudržali a prehrali 3:4. Tohtoročnú draftovú jednotku Slafkovského vyhlásili za druhú hviezdu stretnutia. Slovákov v útoku doplnil center Riley Kindey.

Najbližšie sa Montreal predstaví na turnaji so šiestimi účastníkmi v LECOM Harborcenter proti New Jersey Devils so slovenskou draftovou dvojkou Šimonom Nemcom.

„Na to, že išlo o prvý zápas, bolo nasadenie vysoké. Viem, že tam bolo viacero chýb, ale z tohto duelu si chcem zobrať to dobré a pokúsim sa to zlepšiť v tom nasledujúcom,“ uviedol pred zámorskými novinármi Slafkovský.

„Poznám sa, čím viac odohrám, tým lepšie to bude. Dostal som sa do toho dosť rýchlo. Občas som na to zatlačil viac, ako som mal, no mám rád pocit víťazstva a dávam do toho, čo sa dá. Zajtra nás čaká ďalší zápas, budeme sa doň snažiť vziať pozitíva z tohto,“ dodal.

Ďalší zámorský turnaj nádejí sa koná v Traverse City. Slovenský obranca Samuel Kňažko prispel k hladkému triumfu Columbusu nad St. Louis presným zásahom na 3:0. Pozrite si ho:

Columbus si Kňažka vybral vo vlaňajšom drafte zo 78. miesta. Najbližšie nastúpi so spoluhráčmi proti Detroitu.

Slováci, ktorí si môžu zahrať v novej sezóne NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Samuel Kňažko - 20 rokov, obranca, Columbus...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Filip Mešár