Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek robí na tom, aby Rusov z NHL nepustili do Prahy. Celkom sa mu darí

Dominik Hašek je po Invázii na Ukrajinu veľký kritik ruských hokejistov. Do úst si spočiatku bral predovšetkým kanoniera Washingtonu Alexandra Ovečkina, neskôr sa obúval do českých, či slovenských hráčov, ktorí sa rozhodli v aktuálnej sezóne pre niektorý z klubov KHL.

14.09.2022 12:04
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek.
debata (36)

Český legendárny brankár však tentoraz ide ešte ďalej.

V Prahe sa majú na jeseň odohrať dva zápasy NHL a niekdajší držiteľ Vezinovej trofeje pracuje na tom, aby vo výpravách, ktoré pricestujú do Česka, neboli žiadni ruskí hokejisti.

Pre informáciu: 7. a 9. októbra nastúpia v metropole Česka v rámci NHL Global Series tímy San Jose Sharks a Nashville Predators.

Hašek sa v utorok na Twitteri pochválil takto: „Mám radosť. Veci sa začínajú hýbať. Ministerstvo zahraničných vecí ČR ma požiadalo o mená ruských hráčov v NHL, ktorí by mohli v Prahe nastúpiť. A zároveň o kontakt na vedenie NHL. Veľa práce je pred nami, ale už sa veci dávajú do pohybu,“ napísal Hašek.

HOKEJ-MS: Tréning slovenskej reprezentácie Handzuš Čítajte viac Handzuš rázne reaguje na rozhodnutie o hráčoch z KHL. Vzdal sa postu v SZĽH

Keď mu jeden z followerov zareagoval, že trestať hráčov za miesto svojho narodenia je nezmysel, 57-ročný rodák z Pardubíc odpovedal takto:

„Ale nejde vôbec o trest. Ide o našu bezpečnosť a bezpečnosť našich spojencov. Nejde ani o miesto narodenia. Ide o to, že sú dospelí občania svojej krajiny a nesú za jej činy zodpovednosť. Tú im nesmieme odňať,“ odvetil a vzápätí pokračoval:

„Každá podpora zvyšuje šancu na dosiahnutie cieľa. Vo finále to, čo robím, povedie k našej väčšej bezpečnosti a záchrane životov našich spojencov. A nakoniec aj k záchrane životov ruských vojakov. Samozrejme, veci na seba musia nadväzovať. Jedna vec nie je nič, ale iste dá do pohybu ďalšie,“ doplnil.

Patrik Rybár Čítajte viac NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

Pripomíname, že v dresoch oboch tímov je niekoľko ruských hokejistov. V drese San Jose Alexander Barabanov, Danil Gušchin, Timur Ibragiumov, Jevgenij Švečnikov, Artemij Kniazev.

V Nashville sú to Jegor Afanasyjev, Jakov Trenin či brankársky supertalent Jaroslav Askarov.

Slovenskí hokejisti v KHL 2022/23 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Christián Jaroš (obranca/Avangard Omsk)
36 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine