Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontroverzná predpoveď. Ako ESPN (ne)verí Slafkovskému?

Čo deň, to nová analýza. Zámorský portál ESPN predpovedá, že slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský odohrá v budúcej sezóne v drese Montrealu Canadiens v NHL 62 zápasov a zaznamená 24 bodov (10 gólov a 14 asistencií).

09.09.2022 12:24
Slafko Power Foto:
Jednotka draftu 2022 Juraj Slafkovský a jednotka draftu 2021 Owen Power.
debata

Stránka hockeypatrol.com označila túto prognózu za kontroverznú.

„ESPN, žiaľ, predpovedá Slafkovskému katastrofálny ročník – o 10 bodov menej, ako mal v premiérovej sezóne v Canadiens Jesperi Kotkaniemi,“ vytiahol web porovnanie s 22-ročným Fínom zo sezóny 2018/19.

Ďalší pohľad priniesol expert Scott Wheeler z magazínu The Athletic, ktorý zaradil Slafkovského medzi dvadsať najväčších kandidátov na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika sezóny 2022/2023 v NHL.

Prehliadka talentov NHLPA aj s Jurajom Slafkovským Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Novinári spovedajú Juraja Slafkovského.

Osemnásťročného Košičana draftoval v júli klub Montreal Canadiens z celkového prvého miesta a viacerí odborníci očakávajú, že začne ročník v profilige. Wheeler to tak jasne nevidí.

"Nie som si úplne istý, čo očakávať od Slafkovského v jeho prvej sezóne po drafte. Niet pochýb o tom, že nejaké zápasy v NHL odohrá.

Mohol by v nej absolvovať aj celý ročník. Canadiens vedia, že je v ich najlepšom záujme dať Jurajovi čo najviac príležitostí, aby mohol byť úspešný.

Keďže môže hrať aj v AHL, nie je vylúčené, že ho pošlú do Lavalu. Navyše, v prvom tíme už majú šiestich krídelníkov do prvých troch útokov a aj týmto hráčom budú chcieť dať šancu," myslí si Wheeler.

dach Čítajte aj Montreal dal milióny stratenému talentu. Vezme miesto Slafkovskému?

„Ak sa Montreal rozhodne, že Slafkovský je pripravený hneď naskočiť do NHL, môže bojovať o Calderovu trofej. Myslím si však, že realisticky začne sezónu v AHL a väčšiu úlohu v organizácii dostane až po uzávierke prestupov,“ dodal zámorský expert.

Slafkovský bude bojovať o miesto v zostave „Habs“ v septembrovom tréningovom kempe.

Slafkovský získal v minulej sezóne bronzovú medailu zo ZOH v Pekingu, striebornú medailu z Hlinka Gretzky Cupu 2021, stal sa vicemajstrom fínskej Liigy s tímom TPS Turku a dostal tiež ocenenie Hokejista roka na Slovensku.

slafko Čítajte viac Premiérovo od draftu spolu na ľade. Slafkovský čelil Wrightovi

Na olympijskom hokejovom turnaji bol najlepší strelec a zvolili ho za najužitočnejšieho hráča. Slovensko reprezentoval aj na seniorskom svetovom šampionáte vo Fínsku, kde bol najproduktívnejší hráč tímu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský