Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Montreal dal milióny stratenému talentu. Vezme miesto Slafkovskému?

Predpovedali mu, že sa stane jednou z popredných hviezd NHL. Zatiaľ však očakávania nenaplnil a teraz dostáva novú šancu.

08.09.2022 08:49
dach Foto:
Kirby Dach sa upísal Montrealu na štyri roky.
debata (1)

Vedenie Montrealu Canadiens oznámilo, že podpísalo štvorročný kontrakt s útočníkom Kirbym Dachom.

Urasteného centra získali Habs počas draftového večera na začiatku júla, počas ktorého draftovali aj slovenskú dvojicu Juraj Slafkovský (1. miesto), Filip Mešár (26. miesto).

slafko Čítajte viac Premiérovo od draftu spolu na ľade. Slafkovský čelil Wrightovi

Dach je trojkou draftu 2019. Vybralo si ho Chicago, ale v jeho drese zaostal za vysokými očakávaniami.

Počas troch sezón odohral vo „veternom meste“ len 161 zápasov, získal v nich 65 kanadských bodov za 20 gólov a 45 asistencií.

Canadiens však veria, že Dach má v sebe nenaplnený potenciál a môže byť platnou súčasťou ich mladého tímu. Zmluva znie na štyri sezóny s priemerným ročným platom 3,3625 milióna dolárov, celkovo mu vynesie 13,45 miliónov USD.

Šikovný stredný útočník by mohol byť centrom druhej či tretej formácie Montrealu a je možné, že si zahrá v jednom útoku aj s Jurajom Slafkovským.

Bude to záležať aj od toho, či si košický rodák vybojuje počas predsezónneho kempu miesto v prvom tíme Montrealu a začne v ňom aj nový ročník.

Canadiens majú aktuálne 16 útočníkov, v prvom tíme si zahrajú dvanásti, plus jeden-dvaja náhradníci. Pozrite si ofenzívnu silu Montrealu v galérii:

Útočníci Montrealu pred štartom prípravných kempov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nick Suzuki (Kanada/23 rokov/209 zápasov v NHL)
1 debata chyba