Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeho zmluva bola prehnaná. Sekeru ostro kritizoval expert na NHL

Zámorský expert Mehtab Singh Bains z portálu The Hockey Writers zaradil príchod hokejového obrancu Andreja Sekeru do Edmontonu medzi desať najhorších transakcií, ktoré urobil niekdajší generálny manažér "olejárov" Peter Chiarelli.

03.09.2022 15:51
Andrej Sekera Foto:
Andrej Sekera.
debata (2)

Ten priviedol v roku 2015 vtedy už skúseného obrancu do Edmontonu a podpísal s ním zmluvu na šesť rokov s priemerným ročným platom 5,5 milióna dolárov.

„Po príchode Chiarelliho do klubu bolo evidentné, že potrebuje obrancu do prvého páru, takže priviedol Sekeru. Je dobre známe, že jeho podpis nepriniesol tímu také dlhodobé výsledky, aké sa očakávali,“ uviedol Bains s tým, že výkony Slováka ovplyvnili aj zaranenia.

679033581 Čítajte viac Rusi neskladajú hokejky. Chcú organizovať zápasy Svetového pohára

„Osobne som nikdy nesúhlasil s touto zmluvou, lebo Sekera neukázal schopnosti elitného obrancu a takého očakávate za 33 miliónov. Hneď po príchode ho považovali za spasiteľa defenzívy a veľa sa od neho čakalo,“ zaspomínal si odborník na príchod vicemajstra sveta z roku 2012 do Edmontonu.

Následke kritizoval jeho predchádzajúce štatistiky v NHL. „Iba raz mal dvojciferný počet plusových bodov a gólov. A iba v sezóne 2013/14 v drese Caroliny nazbieral viac ako 30 bodov. "Mnohí veria, že Sekera mohol zopakovať tieto výkony, ak by nemal toľko zranení. V sezóne 2016/2017 bol pre Oilers prínosom. V jeho prvom ročníku v Edmontone sa však trápil, tak ako celý tím,“ pokračoval Bains.

Janis Kalninš. Čítajte viac Strata reprezentačného dresu? Nevadí. Ruble sú stále dôležitejšie

Podľa neho bola šesťročná zmluva za 33 miliónov dolárov pre Slováka prehnaná. „Zranenia sú súčasťou športu, ale Sekerova zmluva ukrojila veľkú časť z tímového rozpočtu a jeho angažmán nevyšiel podľa predstáv, čo padá na hlavu generálneho manažéra a vedenia klubu,“ dodal expert.

Red Bull 400 - nepoužívať Dávame do pozornosti SÚŤAŽ: Prekonaj sám seba na Red Bull 400 a vyhraj skvelé ceny

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Andrej Sekera #Edmonton Oilers