Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšia hviezda Montrealu o Slafkovskom: V tomto ma dosť prekvapil

Najproduktívnejší hráč, najlepšie platená hviezda. Od Nicka Suzukiho sa aj v novej sezóne NHL budú očakávať veľké veci.

31.08.2022 11:30
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský v drese Montrealu.
debata

Líder Montrealu, ktorý je jedným z kandidátom na uvoľnené miesto kapitána Canadiens, má odkaz pre všetkých fanúšikov najslávnejšieho kanadského klubu.

„Veľa ľudí nás podceňuje. Pre nás je to možno aj dobre. Chceme im dokázať, že sa mýlia. Máme k tomu kvalitu i odhodlanie. Môžeme prekvapiť,“ vraví Suzuki v rozhovore pre Montreal Gazette.

Šikovný útočník s platom takmer 8 miliónov dolárov odohral v minulej sezóne všetkých 82 zápasov. K 21 gólom pridal 40 asistencií a bol suverénne najproduktívnejším hráčom tímu.

Slafkovský Bettman Čítajte viac Slabý Montreal? Smutní fanúšikovia, výhoda pre Slafkovského

Jeho výkony však na výraznejší úspech nestačili.

Habs vyhrali len 22 z 82 zápasov a skončili po základnej časti na poslednom mieste. Jediným pozitívom nevydarenej sezóny bol fakt, že Canadiens si vyberali na júlovom výbere mladých talentov NHL ako prví.

Z prvého miesta draftovali Juraja Slafkovského, potom v ďalšom priebehu 1. kola siahli aj po jeho krajanovi Filipovi Mešárovi.

Suzuki si v minulej sezóne výborne rozumel s Colom Caufieldom, s ktorým vytvorili údernú dvojicu. V novom ročníku by ich mal v elitnej formácii doplniť práve Slafkovský.

Ak sa tak stane, pôjde o jeden z najmladších elitných útokov v lige. Suzuki má 23 rokov, Caufield 21 a Slafkovský 18.

Suzuki už s košickým rodákom absolvoval niekoľko tréningov a pomaly sa spoznávajú.

„Juraj je skvelý chlapík, je s ním zábava. Na ľade pôsobí ešte mohutnejšie ako bez korčúľ. Tvrdo na sebe pracuje, aby prišiel do predsezónneho kempu čo najlepšie pripravený,“ reaguje šikovný center a dodáva:

„V jednej veci ma dosť prekvapil – rád a často prihráva. Myslel som, že je čistokrvný strelec, ale on sa vyžíva aj v asistenciách. Chce tvoriť, pripravovať akcie pre spoluhráčov. To sa mi páči a myslím, že by sme si na ľade výborne rozumeli. Avšak rozhodnutie je na tréneroch, oni zostavujú formácie.“

Slafkovský Suzuki Drouin Čítajte viac Montreal má vážny problém. Obetuje jednu z hviezd?

Suzuki sa vyjadril aj k možnosti, že práve on bude novým kapitánom Canadiens. Zatiaľ posledným bol obranca Shea Weber, ktorý bude po novom pôsobiť vo Vegas Golden Knights.

„Od Sheu som sa veľa naučil – ako sa správať na ľade i mimo neho, ako spolupracovať s mladšími i staršími kolegami. Stále sme v kontakte, vždy má pre mňa hodnotnú radu,“ vysvetľuje Suzuki.

Montreal vstúpi do novej sezóny NHL 13. októbra derby zápasom proti Torontu.

Útočníci Montrealu pred štartom prípravných kempov Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nick Suzuki (Kanada/23 rokov/209 zápasov v NHL)
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Nick Suzuki