Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdý oriešok. Slováka označili za top nádej klubu NHL na svojom poste

Zámorský expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News zaradil slovenského hokejistu Jakuba Demeka do svojho zoznamu hráčov s najväčším potenciálom do budúcna pre klub Vegas Golden Knights zo zámorskej NHL.

23.08.2022 05:52
Jakub Demek Foto: ,
Jakub Demek.
debata

Devätnásťročného Košičana dokonca považuje za najväčšiu nádej na poste pravého krídelníka. „Rytieri“ si vybrali Demeka na vlaňajšom drafte nováčikov vo štvrtom kole z celkového 128. miesta.

"Demek je pomerne všestranný hráč. Využíva svoju robustnú postavu, aby si pokryl puk a prešiel stredom klziska. Dokáže strieľal alebo prihrávať, aj keď je na ňom zavesený protihráč.

Musí ešte zlepšiť svoju rýchlosť, ale keď sa rozbehne, pre súperových obrancov je tvrdý oriešok," napísal Ferrari k Demekovi, ktorý v sezóne 2021/2022 triumfoval v kanadskej juniorskej súťaži WHL s tímom Edmonton Oil Kings.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Naskočí Slafkovský priamo do NHL? Vedenie Montrealu prehovorilo

V jeho prvom ročníku v zámorí nazbieral 54 bodov (20+34) v 55 dueloch základnej časti a v play-off zažiaril 17 bodmi (5+12) v 19 zápasoch.

Odchovanec HC Košice si už zahral aj v slovenskej extralige, v sezóne 2020/2021 zaznamenal dve asistencie v desiatich stretnutiach základnej časti a dvakrát nastúpil v play-off.

Dvorský Čítajte aj Slovensko sa môže tešiť aj o rok. Dvorský je v rebríčku veľmi vysoko

Prvý veľký medzinárodný turnaj absolvoval v auguste tohto roka, keď reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone.

V štyroch dueloch si pripísal jednu gólovú prihrávku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Vegas Golden Knights #Jakub Demek