Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry: Vo Washingtone mám určite lepšiu pozíciu, ako pred rokom

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry sa aktuálne pripravuje na svoju druhú plnú sezónu v tíme Washington Capitals zo zámorskej NHL.

16.08.2022 16:45
Martin Fehérváry Foto:
Martin Fehérváry sa udomácnil v tíme Washingtonu Capitals.
debata

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry sa aktuálne pripravuje na svoju druhú plnú sezónu v tíme Washington Capitals zo zámorskej NHL. V minulom ročníku si vybojoval stabilné miesto v prvom obrannom páre Caps a v máji reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta vo Fínsku.

„Momentálne mám za sebou osem týždňov silovej prípravy a niekoľko týždňov už chodím aj na ľad,“ uviedol 22-ročný Bratislavčan pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Do hlavného mesta USA odcestuje v polovici septembra.

Junior Hockey Canada Slovakia Oliver Stümpel U 20 Čítajte viac Dozvuky hanebného debaklu. IIHF si robí žarty zo Slovákov

Fehérváry si myslí, že sa stal jedným z pilierov obrany Capitals vďaka tvrdej práci: „Hrávam prvú obranu a dvadsať minút na zápas. V novej sezóne to môže byť iné, ale teraz už mám svoje miesto a je to teda určite lepšia pozícia ako pred rokom,“ skonštatoval obranca.

Dôležité podľa neho bolo, že si veril a využil príležitosť, ktorú mu tréner ponúkol. „Základom bolo odovzdať maximum počas každej možnej príležitosti. Vždy sa snažím hrať tú svoju nepríjemnú hru, byť tvrdý a dobre korčuľovať,“ uviedol Fehérváry.

Karlsson Mc David Oveckin Čítajte viac Kto platí v NHL najviac. Montreal to so Slafkovským dotiahol do top 10

Autora jedného gólu v piatich zápasoch na MS 2022 teší úspešný tohtoročný draft nováčikov do NHL pre slovenské farby. Verí, že sa to prejaví aj na reprezentačnej úrovni.

„V rámci našej partie sme vyhrali veľa ťažkých zápasov a je škoda, že sa nám nepodaril aj nejaký významnejší turnajový úspech. Ak sa to však spojí s touto novou generáciou, tak je budúcnosť našej reprezentácie veľmi svetlá,“ dodal Fehérváry s tým, že všetci na sebe musia stále pracovať a snažiť sa byť čo najlepší.

Koľko platia kluby hráčom v NHL a komu najviac Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
32. Arizona Coyotes - 58 073 375 dolárov...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Washington Capitals #Martin Fehérváry