Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už nestrelí 50 gólov v sezóne. Portál NHL Ovečkinovi neverí

Americký novinár Dan Rosen z nhl.com tvrdí, že útočník Washingtonu Capitals už nedokáže pokoriť magickú hranicu.

13.08.2022 10:30
Alexander Ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin v drese Washingtonu Capitals.
debata (2)

Ovečkinovi sa to počas 18 sezón v NHL podarilo deväťkrát, naposledy v minulom ročníku. „Nie, už sa mu to nemôže podariť,“ napísal Rosen.

No hlavným dôvodom nemá byť vysoký vek útočníka Washingtonu Capitals, ale absencia spoluhráčov z jeho elitného útoku. „Niklas Bäckström bude mimo celú sezónu po operácii bedrového kĺbu a minimálne v prvej polovici bude chýbať aj Tom Wilson kvôli zranenému kolenu,“ skonštatoval novinár.

Ovečkin bude v nasledujúcich rokoch ostro sledovaným mužom NHL kvôli šanci prekonať ikonický rekord v počte gólov nastrieľaných v NHL.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Hokejistom roka je Slafkovský. Sieň slávy rozšírili zlatí chlapci

Na druhého najlepšieho kanoniera histórie Gordieho Howa stráca Rus aktuálne 21 presných zásahov, na Waynea Gretzkého 114. V poslednom ročníku sa pritom Ovečkin stal najstarším hokejistom, ktorému sa podarilo dať v sezóne 50 gólov.

„Teraz sme zvedaví, či to v 37 rokoch dokáže znova. Bude obklopený menej kvalitnými hráčmi v ofenzíve a do toho môžu prísť zranenia. K 40 gólom sa priblížiť môže,“ dodal Rosen.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals