Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovskému prenechal číslo na drese. Teraz prezradil, čo za to chce

Keď sa obranca Montrealu Chris Wideman dozvedel, že dvadsiatku nosí Juraj Slafkovský aj v reprezentácii Slovenska, začal pracovať na tom, aby dres s týmto číslom patril draftovej jednotke.

27.07.2022 07:00
9 SLafko Foto: ,
Juraj Slafkovský.
debata (1)

Pre nhl.com odkryl 32-ročný skúsený obranca podrobnosti o tom, ako k výmene čísla prišlo. Wideman kontaktoval hlavného kustóda Canadiens Patricka Langloisa, aby pomohol preniesť č. 20 Slafkovskému.

„V prvom rade sa snažíme vytvoriť prostredie, v ktorom sa bude cítiť vítaný,“ vysvetlil Wideman, ktorý bude mať v novej sezóne na drese šestku. „Chcem som sa uistiť že vie, že sme nadšení z toho, že ho máme a ide na miesto, kde môže naplno využiť svoj potenciál.“

Video

Slafkovský priznal že bol šokovaný keď zistil, že bude nosiť v Montreale svoje obľúbené číslo. Správu, o ktorej klub informoval na sociálnej sieti sa dozvedel, keď bol s priateľmi v Košiciach.

„Práve som si skontroloval telefón a videl som obrázok na Instagrame. Bolo to neuveriteľné,“ uviedla draftová jednotka. „Nie je to vždy tak, že keď ako mladý prídete do NHL, dostanete svoje číslo. Keď som videl, že mi ho dal, povedal som si: Wow!“

Následne si Slafkovský s Widemanom vymenili niekoľko textových správ a tento príbeh vlastne slúžil na to, aby sa prvýkrát bližšie spoznali. A v rámci toho prišlo aj k dohode, čo Američan žiada za túto svoju službu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Chcete Slafkovského dres? Z tej ceny sa vám zakrúti hlava

Mnohokrát sa v takýto prípadoch dávajú hodnotné dary, no nie v tomto. „Požiadal som len o to, aby podpísal dres Canadiens pre môjho syna, aby ho mal na pamiatku,“ skonštatoval Wideman. Jeho sedemmesačný syn tak bude vlastníkom cenného suveníru.

Slafkovský tiež plánuje pozvať svojho nového spoluhráča a darcu čísla na večeru, aby sa mohli spoznať viac, ako len cez textové správy.

Autogramiáda draftovaných hokejistov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Šestica draftovaných hráčov do NHL na spoločnom...

Slovenský útočník sa chystá vrátiť do Montrealu v polovici augusta, keď začne s tréningom v komplexe Bell Sports. Už sa nevie dočkať, keď odštartuje zámorské dobrodružstvo. „Teším sa na dres, myslím na to každý deň,“ dodal Slafkovský.

K draftu sa pre TV Pravda vyjadril aj nový spoluhráč Juraja Slafkovského v Montreale Filip Mešár

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Chris Wideman