Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gretzky utešoval Wrighta. Na jednotku v drafte má jasný názor

Bol veľkým favoritom. Väčšina zámorských expertov ho v preddraftových rebríčkoch dávala na prvé miesto.

12.07.2022 11:13
Wayne Gretzky Foto: ,
Wayne Gretzky.
debata (14)

Kanadský útočník Shane Wright sa napokon draftovou jednotkou nestal a Montreal si z najvyššej pozície vybral Slováka Juraja Slafkovského.

Wright prišiel na rad až štvrtý, mieri do Seattlu. Ako odznelo v podcaste 32 Thoughts, počas náročných momentov povzbudila 18-ročného rodáka z Burlingtonu azda najväčšia hokejová legenda. Priamo do dejiska draftu mu zavolal Wayne Gretzky.

Shane Wright na drafte 2022 Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Shane Wright, dlhodobo najväčší favorit na...

„Zjavne niekoho požiadal o Wrightovo číslo. Zatiaľ čo čakal na drafte, Gretzky mu zavolal a povedal niekoľko povzbudivých slov. Kto by v takom čase nechcel taký telefonát?“ prezradil v relácii zámorský novinár Elliote Friedman zo Sportsnetu.

Podpora slávneho krajana musela ostro sledovanému mladíkovi nečakanú situáciu uľahčiť.

„Netráp sa tým, chlapče, ani ja som neskončil na prvom mieste,“ citovali zámorské zdroje Gretzkého slová, ktoré adresoval Wrightovi. Dnes 61-ročná ikona tým dala najavo, čo si o najvyššej pozícii v drafte myslí.

Slafko koláž Cherry Čítajte viac Kanadská legenda žasne: Slafkovský? Najvyššie mal byť náš chlapec!

Gretzky hral za Edmonton najprv v konkurenčnej súťaži WHA, ktorá sa v roku 1979 zlúčila s NHL, a preto k draftu muža považovaného neskôr za najlepšieho hokejistu všetkých čias (v roku 1999 držal 61 rekordov NHL) neprišlo.

Wrighta upokojujú aj severoamerické médiá. Sportstnet vybral tri mená úspešných draftových štvoriek z nedávnej minulosti.

Historický draft NHL pre slovenský hokej Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský  a jeho veľký deň.

Sú nimi Cale Makar (aktuálny držiteľ Stanleyho pohára, Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu a Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play off), Brady Tkachuk či Mitch Marner.

Ak sa Wright v tejto sezóne dostane do tímu Kraken, jeho prvá šanca čeliť Canadiens bude 6. decembra na domácom ľade.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL #Shane Wright