Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý bod Černáka s trpkým koncom. Colorado má finálový mečbal

Hokejisti Colorada Avalanche vyhrali v 4. zápase finále NHL na ľade Tampy Bay Lightning 3:2 po predĺžení a už len jeden triumf ich delí od zisku Stanleyho pohára.

23.06.2022 06:42 , aktualizované: 08:52
Hrdinom 4. zápasu bol autor víťazného gólu v... Foto: ,
Hrdinom 4. zápasu bol autor víťazného gólu v predĺžení Nazem Kadri (v strede).
debata

Rozhodujúci moment prišiel v 13. minúte predĺženia. Hrdinom duelu sa stal útočník Avalanche Nazem Kadri, ktorý prekonal domáceho brankára Andreja Vasilevského.

Kľúčové momenty zo 4. zápasu finálovej série.

Paradoxom je, že Kadri sa v zostave Colorada objavil prvýkrát od 3. zápasu finále Západnej konferencie po tom, čo utrpel zranenie v hornej časti tela.

Slovenský obranca Erik Černák zaznamenal prvý bod vo finálovej sérii. Už po 36 sekundách hry narobil strelou problémy brankárovi hostí Darcymu Kuemperovi a z následnej dorážky otvoril skóre Anthony Cirelli.

NHL Awards Hockey Makar Čítajte viac Hokejové IQ ako devíza. Mladý Slovák pripomína hviezdu NHL

No pre Tampu a aj Černáka sa zápas nevyvinul tým správnym smerom. Slovák odohral napokon len sedem minút a 37 sekúnd, pretože po blokovaní strely zamieril do šatne a už sa z nej nevrátil.

Tampa viedla vo štvrtom finále 1:0 i 2:1, no náskok nezužitkovala. Piaty duel je na programe v Denveri v noci z piatka na sobotu.

Po zápase neskrýval frustráciu tréner Tampy Jon Cooper, podľa ktorého nemal víťazný zásah Kadriho v predĺžení platiť. Naznačoval príliš veľa hráčov hostí na ľade v čase jeho dosiahnutia.

Rudolf Červený. Čítajte viac Tak kto sa tu pomiatol? Ruské ruble z KHL nesmrdia ani Čechovi

„Tento gól nás raní ešte viac ako ostatné. Je ťažké pre mňa teraz o tom hovoriť, radšej sa o tom porozprávame zajtra. Pochopíte, čo mám na mysli, keď víťazný zásah znova uvidíte. Moje srdce je teraz zlomené kvôli hráčom, pretože sme pravdepodobne ešte mali hrať ďalej,“ vyhlásil Cooper.

NHL po dueli vydala oficiálne stanovisko, podľa ktorého je prípadné vylúčenie rozhodnutím, ktoré môžu urobiť iba arbitri na ľade.

Ani jeden zo štyroch nevidel pri rozhodujúcom momente zápasu previnenie pre príliš veľa hráčov na ľade zo strany Colorada. Tento priestupok navyše nemôže byť predmetom dodatočného preskúmania na videu.

David Jiříček, Adam Sýkora Čítajte viac Po Mešárovi siahne slávny klub. A čo Slafkovský? Takto (vraj) dopadne draft

Emóciami ovplyvnený kouč Tampy nechcel zápas viac hodnotiť a tak ani neposkytol dodatočné informácie o zranení Černáka. Ten v 26. minúte zblokoval ľavou nohou strelu Nathana MacKinnona a musel opustiť ľad.

Nohu bezprostredne po tomto momente nedokázal zaťažiť svojou váhou a tak mu do kabíny cez tunel museli podľa reportérky ESPN Emily Kaplanovej pomáhať dvaja asistenti trénera. Hoci sa v tretej tretine už objavil na striedačke, do hry sa nevrátil.

V jednej z reklamných prestávok skúsil nohu zaťažiť na ľade, ale nebol stopercentne pripravený a v predĺžení už nesedel ani na striedačke. Černák patrí k najvyťaženejším obrancom Tampy, pred štvrtým duelom finále mal priemernú minutáž 19:53.

finále play off NHL – 4. zápas:
Tampa Bay Lightning- Colorado Avalanche 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)
Góly: 1. Cirelli (ČERNÁK), 31. Hedman (Rutta) – 26. MacKinnon (Rantanen, Makar), 43. Cogliano (Sturm, Helm), 73. Kadri (Lehkonen, Kuemper). Rozhodovali: Sutherland, McCauley – Barton, Murchison, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 19.092 divákov.
Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Rutta, Hedman, ČERNÁK, McDonagh, Bogosian, Sergačov – Kučerov, Stamkos, Palát – Hagel, Cirelli, Killorn – Paul, Colton, Perry – Nash, Bellemare, Maroon
Colorado Avalanche: Kuemper – Makar, Toews, Manson, J. Johnson, Byram, E. Johnson – Ničuškin, MacKinnon, Landeskog – Rantanen, Kadri, Lehkonen – O'Connor, Compher, Newhook – Cogliano, Sturm, Helm
/stav série: 1:3/

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Stanley Cup #Erik Černák