Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Hokejové IQ ako devíza. Mladý Slovák pripomína hviezdu NHL

Napodobní ho Nemec?

Nebolo to tak dávno a Makarovi viacerí odporúčali, aby sa s hokejom rozlúčil. V tínedžerskom veku vynikal útlou postavou, v súbojoch pri mantineloch mu chýbali potrebné kilogramy.

Mladý Cale sa nenechal odradiť a usilovne pracoval na vylepšení korčuliarskej techniky. Po tom, čo predviedol v tejto sezóne, fanúšikovia začali nazývať jeho štýl „tancom na ľade“.

„Je to špeciálny hráč, pretože je rýchlejší ako ostatní. Dokonale vie, koľko má času a priestoru na to, aby urobil želaný manéver. Myslíte, že ho už-už máte, ale vôbec to tak nie je. Urobí z vás návnadu a potom vás zhltne,“ reaguje Michail Sergačov, Makarov finálový súper v drese Tampy.

Chromiak NHL LA Kings Čítajte viac Kanadská hviezda? Nepochybuje, že v drafte pokorí Slafkovského

Ale nie je to len o korčuľovaní. Mladá hviezda vyniká skvelou palicovou technikou, schopnosťami tvorcu hry a vysokým hokejovým IQ. Obrancovia súpera často nevedia, čoho sa od neho dočkajú.

„Pripomína basketbalového rozohrávača, ktorý fintami a zmenami smerov posadí súpera na zadok. Makar je ako hokejový Stephen Curry,“ píše David Waldstein z New York Times s narážkou na šampióna basketbalovej NBA.

V spojitosti s ním sa ponúka aj slovenská stopa. Makar išiel na drafte 2017 „až“ ako štvrtý v poradí a experti doteraz pátrajú, prečo sa to stalo.

Hlavným dôvodom je súťaž, v ktorej hral pred draftom. Alberta Junior Hockey League nemá také renomé ako ostatné kanadské juniorky a v tomto je podobná slovenskej extralige.

Šimon Nemec a Martin Fehérváry na MS 2022. Foto: TASR, Martin Baumann
Fínsko Hokej MS2022 A SR Dánsko Nemec Šimon Nemec a Martin Fehérváry na MS 2022.

V nej doteraz pôsobil aj Šimon Nemec a viacerí pozorovatelia tvrdia, že ak by hral inde, jeho preddraftová pozícia by bola ešte vyššia.

Pre reprezentačného obrancu, ktorému prognózy predpovedajú na júlovom drafte miesto v najlepšej desiatke, platí rovnako ako v prípade Makara odkaz od Esposita.

„Nikdy nepodceňujte vysoko inteligentných hráčov z líg, ktoré nemajú na drafte až také vysoké renomé,“ tvrdí legenda.

Simulovaný draft NHL 2022 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
49. ADAM SÝKORA (Slovensko) - Seattle Kraken

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #draft #Šimon Nemec #Cale Makar