Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák po postupe do finále NHL: Je to úžasné, ešte nekončíme

Slovenský obranca Erik Černák je len druhým Slovákom v histórii, ktorý sa tretíkrát za sebou predstaví v bojoch o Stanleyho pohár. Pred ním to dokázal len Marián Hossa.

12.06.2022 10:30
Erik Černák. Foto:
Erik Černák.
debata

Černák môže po tejto sezóne slávnejšieho krajana vyrovnať aj v počte získaných Stanleyho pohároch. No kým Hossa ich vybojoval po 17 sezónach v NHL, Černák to môže dokázať už vo svojej štvrtej.

„Je to úžasné. Každý sníva o tom, že postúpi do finále Stanleyho pohára a nám sa to podarilo trikrát po sebe. A to ešte nekončíme. Máme v nádrži toho dosť na to, aby sme si išli aj po pohár,“ uviedol Černák v rozhovore pre ballysports.com s tým, že sa už nevie dočkať ďalších zápasov.

Erik Černák objíma oporu Tampy, brankára Andreja Vasilevského. Čítajte viac Tretie finále za tri roky. Černák si zahrá s Tampou o Stanleyho pohár

Tampu Bay Lightning dostali do finále dva góly kapitána Stevena Stamkosa, vďaka ktorým zvíťazili „blesky“ v 6. zápase konferenčného finále nad New York Rangers 2:1 a v sérii 4:2 na zápasy.

„Všetci sme robili na ľade tie správne veci. Dobre sme mali manažovali puk. Tvrdo sme bojovali, robili správne veci v obrannom pásme. Takto vyhrávate majstrovské tituly,“ skonštatoval Černák.

Clint Malarchuk Čítajte viac Cháru vyšetrovala polícia, brankár žiadal kňaza. Keď šlo o život

Černák má na konte už 67 odohratých duelov vo vyraďovacej časti a už v mladom veku 25 rokov patrí medzi najostrieľanejších obrancov v play off NHL.

Finálová séria začína v noci zo stredu na štvrtok a Černák a spol. tak majú trojdňové voľno. Ich súper z Colorada postúpil do finále už 6. júna a na úvodný duel série tak bude musieť čakať až osem dní.

Najpodceňovanejší hráči, ktorí potom hviezdili Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
25. Ľubomír Višňovský získal viac ako 60 bodov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Stanley Cup #Erik Černák