Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikdy neodpisujte Tampu s Černákom. Sú krok od tretieho finále v rade

Hokejistom Tampy Bay chýba krok k postupu do finále NHL. V piatom stretnutí finálovej série Východnej konferencie zvíťazili na ľade New Yorku Rangers 3:1.

10.06.2022 06:44 , aktualizované: 09:24
Erik Černák Foto:
Erik Černák v tvrdom súboji.
debata

Víťazný gól na 2:1 dal 110 sekúnd pred koncom tretej tretiny český útočník Ondřej Palát. Slovenský obranca Erik Černák v drese víťazov odohral 22:11 min a zaznamenal jeden plusový bod, jednu strelu na bránu, dve trestné minúty a 4 hity.

Dvojnásobní obhajcovia Stanley Cupu prehrávali v sérii 0:2, ale tromi víťazstvami za sebou strhli vedenie na svoju stranu a postup do tretieho finále za sebou môžu spečatiť v noci na nedeľu na domácom ľade.

Hrdinom “bleskov” sa stal opäť český útočník Palát, ktorý minútu a 50 sekúnd pred treťou sirénou tečoval strelu Michaila Sergačova a zlomil nerozhodný stav.

"Mali sme dobré striedanie. Do konca boli dve minúty, išiel som pred bránku a puk sa od môjho kolena odrazil dnu. Bola to skvelá strela ‘Sergieho’,” povedal Palát pre nhl.com.

Sergačov strelil predtým vyrovnávajúci gól, svoj prvý v tohtoročnom play off a ukončil 40-zápasové čakanie na presný zásah v bojoch o Stanleyho pohár. Oporou Lightning bol opäť brankár Andrej Vasilevskij, ktorý chytil 24 striel.

"Nebolo to nič zvláštne. Toto jednoducho stále trénujeme. Chalani idú pred bránku a obranca tam nastrelí puk. Ako povedal náš kapitán Steven Stamkos, keď to budeš skúšať, dočkáš sa odmeny. Dnes sme sa odmeny dočkali,” dodal Sergačov.

Semifinále play off NHL

New York Rangers – Tampa Bay 1:3
stav série: 2:3

SR ZOH2022 Hokej kvalifikácia Rakúsko Slovensko BAX Čítajte viac V zámorí chvália mladého Slováka. Prerazí naplno v NHL?
Najpodceňovanejší hráči, ktorí potom hviezdili Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
25. Ľubomír Višňovský získal viac ako 60 bodov...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák