Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nečakaná prognóza. Slafkovský je riskantný, Nemec pôjde skôr

Výber mladých hokejových talentov - draft NHL 2022 - sa uskutoční o mesiac v Montreale. S preddraftovými prognózami sa roztrhlo vrece a jednu nedávno zverejnil aj Scott Wheeler z rešpektovaného portálu The Athletic.

08.06.2022 22:36
Nemec hokej Foto: ,
Šimon Nemec.
debata (2)

Dal si poriadne záležať a podrobne opísal sto mladých hokejistov, po ktorých podľa neho siahnu kluby NHL v prvých troch kolách.

V jeho top 100 sa ocitli aj štyria Slováci. Wheeler prekvapil a za očakávanú jednotku Shana Wrighta zaradil nie Juraja Slafkovského, ako väčšina jeho kolegov, ale Šimona Nemca.

slafkovský Čítajte viac Iný ako ostatní. Slafkovský zaujal originálnou odpoveďou

"Tento chlapec len pred štyrmi mesiacmi oslávil 18. narodeniny a už má na konte 112 zápasov a 65 kanadských bodov medzi mužmi – ako obranca! Skauti tesnou väčšinou preferujú Čecha Davida Jiříčka, ale ja verím Nemcovi.

Nad rovesníkmi vyčnieva, na MS ukázal, že vie brániť aj hráčov NHL a v slovenskej lige patrí v tak mladom veku medzi najlepších zadákov. Vie organizovať hru, zodpovedne hrať vo všetkých troch pásmach a rád sa zapája do útokov," hodnotí Wheeler a dodáva:

„Očakávam, že Nemec sa stane najlepším slovenským obrancom od čias Zdena Cháru, elitný prvý alebo druhý bek.“

VIDEO: Sasu Hovi, bývalý brankár Slovana Bratislava a v súčasnosti skaut Seattlu Kraken, hovorí o Jurajovi Slafkovskom

Video

Juraja Slafkovského má Wheeler „až“ na piatom mieste. Podľa neho má talentovaný Košičan jednu nevýhodu – mohutnosť.

"Je to úžasný hráč – silný, vysoký, skvelý v práci s pukom. Elitný power forvard, jeden z najťažších hráčov na drafte. S jeho osobou sa však spája určitý risk, vzhľadom na možné zväčšovanie stavby tela. Niektorí hráči podobnej muskulatúry s tým mali neskôr problémy.

V jeho prípade to však tak nemusí byť. Slafkovského síce mám na piatom mieste, ale ľahko sa môže stať, že bude medzi dvoma-troma najvyššie draftovanými hráčmi," píše americký novinár.

Podľa jeho prognózy bude v 1. kole draftovaný aj Filip Mešár. Rodáka zo Spišskej Belej má na 21. mieste.

Adama Sýkoru, ktorý sa ukázal v skvelom svetle na MS vo Fínsku, umiestnil v predikcii na začiatok 3. kola – 67. pozíciu.

Toto sú najslabšie draftované jednotky v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alexandre Daigle, Ottawa Senators (1993)....
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #draft NHL 2022