Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára napokon bez trofeje, vzácnu cenu dostal brankár Price

Kanadský hokejový brankár Carey Price získal trofej Billa Mastertona pre hráča, ktorý spája hokejové majstrovstvo s príkladnou oddanosťou hokeju. Medzi trojicou nominovaných bol aj slovenský obranca Zdeno Chára.

04.06.2022 07:20
zdeno chára Foto:
Zdeno Chára.
debata

O laureátoch Mastertonovej ceny rozhoduje asociácia novinárov, ktorých tentoraz najviac zaujal príbeh brankára Montrealu Canadiens, ktorý sa vrátil do kolotoča NHL po operácii kolena a zároveň vstúpil do asistenčného programu pre hráčov po užívaní návykových látok.

„V živote sú prekážky, ktoré vás budú vždy ťažiť. A myslím si, že schopnosť prekonať to a udržať si nadhľad a neustále napredovať je niečo, čo by sme všetci mali učiť naše deti a blízkych,“ povedal Price.

Asociácia novinárov dostala od každého tímu pred záverom základnej časti NHL meno jedného kandidáta na trofej. Z 32 mien sa do trojice nominovaných dostali okrem Pricea aj Chára a útočník Kevin Hayes z Philadelphie Flyers.

Erik Černák, Alexis Lafreniére Čítajte viac Černák na toto nie je zvyknutý. Tampa padla, v takej situácii nebola roky

„Treba vyzdvihnúť aj "Big Z“ (Cháru), Kevina a všetkých ostatných nominovaných z každého tímu za ich odolnosť a oddanosť v živote a hokeji," povedal Price.

Tridsaťštyriročný brankár odohral v sezóne 2021/2022 päť zápasov, prvý 15. apríla. Price je šiesty hráč Canadiens, ktorý získal toto ocenenie, a prvým od útočníka Maxa Paciorettyho (2011/2012).

Top hráči draftu podľa experta a analýza Slovákov Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
92. Servác Petrovský (SR), center, Owen Sound...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Carey Price