Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český náhradník vygumoval McDavida a spol. Colorado opäť uspelo

Hokejisti Colorada uspeli aj v druhom domácom stretnutí vo finálovej sérii Západnej konferencie play off NHL.

03.06.2022 06:53 , aktualizované: 09:05
Connor McDavid Foto: ,
Connor McDavid z Edmontonu stroskotáva v šanci pred brankárom Colorada Pavlom Francouzom.
debata (1)

Nad Edmontonom zvíťazili 4:0 a vedú 2:0 na zápasy. Čech Pavel Francouz nahradil v bránke Avalanche zraneného Darcyho Kuempera a 24 zákrokmi vychytal čisté konto.

Francouz bol veľká opora svojho tímu a dokonale zastúpil brankársku jednotku.

"Deň pred zápasom mi povedali, že budem chytať. Už po prechádzajúcom stretnutí som uvažoval, že možno dostanem šancu od začiatku. Trochu som bol nervózny a mal som to niekde vzadu v hlave, no pomohlo mi, ako náš tím hral od úvodných sekúnd.

To ma upokojilo a mohol som sa koncentrovať iba na môj výkon," povedal pre web nhl.com Francouz, ktorý dostal v bránke Avalanche šancu od začiatku iba druhýkrát v tohtoročnej vyraďovačke.

Štartoval aj vo štvrtom zápase 1. kola proti Nashvillu, keď Kuempera vyradilo zranenie oka. Druhýkrát v kariére v play off si udržal „nulu“.

Český brankár podržal svoje mužstvo najmä v úvodnej tretine, keď Oilers viackrát nebezpečne pohrozili. Postupom času sa hra presunula viac pred bránku Edmontonu. Domáci rozhodli o osude zápasu v druhej časti, keď v priebehu dvoch minút a štyroch sekúnd strelili tri góly.

Pri všetkých troch asistoval Nazem Kadri. Najprv jeho strelu úspešne tečoval Artturi Lehkonen, o 15 sekúnd neskôr nabil na gól obrancovi Joshovi Mansonovi a v 27. minúte zvýšil na 3:0 z rýchleho prečíslenia po jeho prihrávke Mikko Rantanen.

Radosť hokejistov NY Rangers po góle Chrisa Kreidera. Čítajte aj V prvom finále úradoval Čech, Černák s mínuskami. Tampa začala zle

Skóre spečatil v tretej tretine v presilovke Nathan MacKinnon. Lehkonen a Rantanen si v zápase pripísali zhodne gól a asistenciu.

„Kadriho útok nás v druhej tretine naštartoval. Kadri je jeho dôležitou súčasťou. Zrealizovali úspešné akcie a využili svoje šance. To oni zariadili vedenie,“ vyzdvihol druhú útočnú formáciu tréner Colorada Jared Bednar.

Hviezdami nabitá ofenzíva „olejárov“ vyšla tentoraz naprázdno. Dvaja najproduktívnejší hráči vyraďovačky Connor McDavid a Leon Draisaitl ukončili deväťzápasové bodové série, Draisaitlovi sa zastavila šnúra so šiestimi duelmi, v ktorých zakaždým nazbieral aspoň dva kanadské body.

NHL: Útočníci, ktorých bod v NHL vyšiel najdrahšie Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
1. Tyler Seguin - Dallas Stars
13 000 000...

Brankár hostí Mike Smith predviedol 36 úspešných zákrokov. Série sa za stavu 2:0 pre Colorado presúva do Edmontonu, zápas číslo tri je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ.

Play off NHL – finále Západnej konferencie:

2. zápas:
Colorado Avalanche – Edmonton Oilers 4:0 (0:0, 3:0, 1:0) - stav série 2:0
Góly: 24. Lehkonen (Kadri, Rantanen), 25. Manson (Kadri, Lehkonen), 27. Rantanen (Kadri, Landeskog), 56. MacKinnon (Makar). Brankári: Francouz – Smith, strely na bránku: 40:24, 18.107 divákov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Colorado Avalanche #Pavel Francouz