Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na odchode Regendu do NHL zarobia aj Michalovce. Koľko dostanú?

Na základe novej dohody medzi SZĽH a NHL má extraligový klub v prípade podpisu zmluvy Pavla Regendu s Anaheimom Ducks nárok na desaťtisíce eur.

02.06.2022 11:45
4. Pavol Regenda Foto: ,
Pavol Regenda urobil ohromný skok v kariére, keď sa pokúsi vybojovať miesto v tíme NHL.
debata (1)

Pavol Regenda mal síce podpísanú zmluvu s BK Mladá Boleslav, no český klub z jeho odchodu do zámoria nezíska ani cent.

V hokeji neplatia prestupové pravidlá tak, ako povedzme vo futbale. V ňom získa najvyššiu čiastku za odchod hráča klub, v ktorom je zmluvne viazaný.

Fínsko, trofej Čítajte viac Najhoršie MS za dve dekády. Babráci, smejú sa Rusi Fínom

V prípade hokeja a odchodov hokejistov do NHL sú však finančné toky rozdeľované na základe iných pravidiel. Konkrétne na základe Dohody o prestupoch hráčov (Player Transfer Agreement).

Jej najnovšie znenie len nedávno podpísalo vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja s NHL a aj vďaka tejto dohode bude profitovať z odchodu Regendu najmä extraligový klub z Michaloviec.

„Na základe zmluvy medzi NHL a SZĽH je určená finančná odmena za podpis zmluvy hráča s tímom NHL a tá sa percentuálne rozpočítava medzi kluby, v ktorých hokejista pôsobil posledné štyri sezóny," uviedol pre Pravdu hovorca SZĽH Peter Jánošík.

Pavol Regenda Čítajte viac Hotovo! Regenda ide do NHL, podpísal dvojročný kontrakt

Výšku spomínanej čiastky nechcel zväz konkretizovať. Podľa informácii Pravdy ide o 230-tisíc dolárov. 40 percent z nej dostáva klub, kde hráč pôsobil naposledy. Po 20 percent ide potom aj tímom, kde hrával v predchádzajúcich troch ročníkoch.

V prípade Regendu je matematika jasná. Rodák z Michaloviec strávil vo svojom domácom klube posledné dve sezóny, čiže klubu z východu prináleží čiastka 138-tisíc dolárov.

Regenda podpísal s Anaheimom dvojročnú dvojcestnú zmluvu. Ak by sa prebojoval do prvého tímu, bude jeho príjem v budúcej sezóne 750-tisíc dolárov. Ak strávi sezónu na farme, príde si na 80-tisíc.

Zaujímavosti o Pavlovi Regendovi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Prvýkrát stál na korčuliach už v dvoch rokoch....

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Pavol Regenda