Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobré výkony? Slafkovský jednotkou draftu aj tak nebude, znie zo zámoria

Pozornosť slovenských hokejových fanúšikov sa 7. a 8. júla bude upriamovať na vstupný draft NHL. A to neporovnateľne viac ako po minulé roky.

31.05.2022 09:18
Fínsko MS2022 Hokej A Slovensko spoločné fotenie Foto: ,
Juraj Slafkovský počas spoločného fotenia tímu v Helsinkách.
debata (4)

Môžu za to predovšetkým dve mená: Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.

Prvý menovaný viedol konečný preddraftový rebríček skautov medzi hráčmi pôsobiacimi v Európe, Nemec v ňom skončil tretí.

Očakávalo sa, že ako prvého si víťazný klub v draftovej lotérii Montreal Canadiens vyberie kanadského centra Shanea Wrighta z tímu Kingston Frontenacs z OHL, ktorý je lídrom preddraftového rebríčka hráčov zo Severnej Ameriky.

Top 10 nádejí pre draft NHL 2022 aj so Slovákmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jonathan Lekkerimäki (Švédsko/Djurgårdens...

Dobré výkony na majstrovstvách sveta vo Fínsku po skvelej olympiáde, na ktorej Slafkovského vyhlásili za najužitočnejšieho hráča, však mohli zamiešať karty. O to viac, že na svetovom šampionáte nechýbali ani predstavitelia Montrealu.

Má slovenský mladík šancu na prvé miesto?

Podľa najnovších informácií zo zákulisia bude predsa jednotkou Wright, s ktorým sa predstavitelia Montrealu plánujú tento týždeň stretnúť na preddraftovom testovaní hráčov známom pod názvom NHL Combine.

Ako upozornil portál slovaknhl.sk, reportér Marco D’Amico vo vysielaní TSN690 prezradil, že generálny manažér Montrealu Kent Hughes vie, kto bude draftovou jednotkou.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Videli sme na vlastné oči: Slafkovský je pripravený. Na veľký hokejový svet

„Podľa mojich zdrojov sa Habs skutočne prikláňajú k výberu Shanea Wrighta. Koniec jeho sezóny ich netrápi. Wright nebol využívaný pre jeho ofenzívne prednosti. Využívali ho skôr na to, aby pomáhal mladším spoluhráčom,“ uviedol D’Amico.

Wright je o necelé tri mesiace mladší ako Slafkovský, osemnástku oslávil 5. januára. V juniorskej OHL odohral v tejto sezóne 63 zápasov, zaznamenal 94 bodov (32 gólov). V jedenástich play off si pripísal 14 bodov za tri góly a 11 asistencií.

Toto sú najslabšie draftované jednotky v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Alexandre Daigle, Ottawa Senators (1993)....

Slafkovský si v uplynulom ročníku zahral vo finále play off fínskej Liigy s klubom TPS Turku. V 31 stretnutiach základnej časti mal bilanciu 5+5, vo vyraďovacej časti si odkrútil 18 zápasov (2+5).

Na bronzových ZOH v Pekingu bol najlepším strelcom aj najužitočnejším hráčom hokejového turnaja. Na MS 2022 vo Fínsku pomohol Slovensku deviatimi bodmi k postupu do štvrťfinále.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL #Juraj Slafkovský