Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dohoda je na svete. Buček podpísal s tímom NHL

Najlepší strelec minulej sezóny slovenskej hokejovej extraligy a jej najproduktívnejší hráč Samuel Buček (23) sa dohodol na zmluve s tímom NHL Seattle Kraken.

23.05.2022 20:55 , aktualizované: 21:18
Samuel Buček Foto: ,
Útočník Slovana Samuel Buček.
debata (1)

V pondelok o tom informoval portál Seattle Times s tým, že novú sezónu začne v AHL v novom farmárskom tíme Seattlu Coachella Valley.

Generálny manažér Seattlu Ron Francis, ktorý je vo Fínsku na majstrovstvách sveta, v pondelok ráno zdroju v textovej správe potvrdil, že dohoda bola uzavretá.

Top 10 nádejí pre draft NHL 2022 aj so Slovákmi Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jonathan Lekkerimäki (Švédsko/Djurgårdens...

O tom, že prebiehajú rokovania o možnom odchode nitrianskeho útočníka za oceán, informoval najproduktívnejší hráč a najlepší strelec uplynulého ročníka extraligy cez víkend v RTVS relácii Citronáda.

„Je to v štádiu riešenia. Rokuje sa o tom. Uvidím, či sa to dotiahne,“ uviedol v sobotu držiteľ Zlatej korčule pre najužitočnejšieho hráča play off.

Nitriansky kanonier nie je súčasťou slovenskej reprezentácie na MS vo Fínsku, keďže sa kvôli zraneniu nepustil do boja o nominačnú miestenku na šampionát.

Samuel Buček (vľavo) v drese Nitry. Foto: TASR, Henrich Mišovič
Buček hokej Samuel Buček (vľavo) v drese Nitry.

Krídelník, ktorý v minulom ligovom ročníku v 69 dueloch základnej časti zaznamenal 88 bodov (54+34), už v zámorí pôsobil v juniorských súťažiach – v QMJHL za Shawinigan Cataractes a USHL v Chicagu Steel.

Uvedený web zo Seattlu pripomenul, že Buček je v Nitre spoluhráčom Šimona Nemca, ktorého „viacerí vidia ako potenciálnu päťku júlového draftu NHL a možný cieľ tímu Kraken“.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Buček #Seattle Kraken