Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sezónu v NHL ukončil nešťastne. Fehérváry sa pripojí k reprezentácii

Hokejisti Washingtonu končia už v 1. kole play off NHL. Rozhodlo o tom víťazstvo Floridy na ich ľade 4:3 po predĺžení.

14.05.2022 06:08 , aktualizované: 10:11
Alexander Ovečkin Foto: ,
Kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin a krídelník T.J. Oshie po prehre s Floridou, ktorá znamená koniec sezóny Capitals.
debata (3)

V sérii zvíťazili Panthers 4:2 na zápasy. Slovenský obranca Capitals Martin Fehérváry nazbieral počas 20:41 min na ľade tri mínusky, sedem bodyčekov, zblokoval dve strely.

Fehérváry sa po ukončení sezóny v profilige pripojí k slovenskej reprezentácii na MS vo Fínsku.

Pre Fehérváryho pôjde o tretiu účasť na MS, predtým Slovensko reprezentoval na MS v Dánsku (2018) a v Košiciach (2019).

Vedenie reprezentačného tímu podá podrobnejšie informácie o jeho príchode na sobotnom tréningu pred večerným duelom s Nemeckom.

Podľa hovorcu SZĽH Petra Jánošíka „otázka už nie je, či sa pripojí, ale kedy a ktorý zápas stihne“, napísal na Twitteri.

Po príchode 22-ročného obrancu má realizačný tím ešte dve voľné miesta na súpiske. Pred štartom šampionátu zostali mimo nej obranca Martin Bučko a útočníci Adam Sýkora a Andrej Kollár.

Víťaz základnej časti a držiteľ Prezidentskej trofeje sa v 2. kole stretne s postupujúcim z dvojice Tampa Bay – Toronto (3:3 na zápasy).

Erik Černák Čítajte aj Príde na MS? Černák zbieral mínusky a je na pokraji vyradenia

Capitals sa v úvode tretej tretiny dostali do vedenia 2:1 po góle Niklasa Bäckströma, no päť minút pred koncom základnej hracej doby Aleksander Barkov prevážil misky váh na stranu Washingtonu.

Predĺženie zariadil gólom v presilovej hre 63 sekúnd pred treťou sirénou T.J. Oshie.

„Každý mohol vidieť, ako sme hrali proti najlepšiemu tímu po základnej časti. Mali sme na neho, no pokazili sme si to sami. Všetko padá na našu hlavu,“ pripustil kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin podľa AP.

Shane Wright Čítajte aj Zámorský nafúkanec? Zaslúžim si byť jednotka, som lepší ako Slafkovský a spol.

Verhaeghe zaznamenal druhýkrát v sérii víťazný gól, predtým rozhodol v predĺžení už štvrtý zápas série. Celkovo nazbieral v play off 6 gólov i 6 asistencií.

„Inkasovať v závere vás môže zlomiť. Dostali sme ranu, no vstali sme a pripravili si protiúder. Tento prvok stelesňuje celú našu sezónu,“ vyjadril spokojnosť tréner Floridy Andrew Brunette pre nhl.com.

Dallas v zostave aj so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom zdolal doma Calgary 4:2 a udržal sa v hre, keď sériu vyrovnal na 3:3 na zápasy. Studenič odohral 8:43 min a zapísal si dve trestné minúty.

V drese Stars nehral Studeničov krajan Andrej Sekera, v drese hostí sa nepredstavil útočník Adam Ružička.

Texaský klub dokázal zmazať dvojgólový náskok súpera, keď v 33. min Mickael Backlund vyrovnal na 2:2. Ešte do konca druhej tretiny však zaistil Dallasu opäť náskok Miro Heiskanen a jeho zásah z 38. min bol tak víťazným. V závere ešte pridal poistku do prázdnej bránky Tyler Seguin.

„Všetci nás už posielali na dovolenku. Lenže my nie sme iba prestupná stanica pre iných na ceste v play off. Vybojovali sme si siedmy duel a naši hráči si zaslúžia uznanie,“ volal po rešpekte kouč Dallasu Rick Bowness.

Hrozbu konca opäť odvrátili hráči New York Rangers, ktorí vyhrali v Pittsburghu 5:3 a sériu vyrovnali na 3:3. Jazdcov k triumfu potiahol švédsky útočník Mika Zibanejad, ktorý zaznamenal dva góly a dve asistencie.

Dva góly si v stretnutí pripísal aj Chris Kreider, vrátane rozhodujúceho minútu a 28 sekúnd pred koncom. Rangers prehrávali po prvej tretine 0:2, no Zibanejad dvoma zlepenými gólmi v priebehu 76 sekúnd v úvode druhej tretiny vyrovnal.

Penguins chýbal Sidney Crosby, ktorý po súboji s Jacobom Troubom odišiel z predchádzajúceho zápasu so zranením v hornej časti tela.

„Som hrdý na to, ako tento tím bojoval. Či sme prehrávali, alebo sa nám darilo, neustále sme hrali svoju hru. Podržal nás aj brankár, celú sezónu je našim najlepším hráčom,“ vyzdvihol Kreider Šesťorkina, ktorý si pripísal v zápase 31 zákrokov.

HOKEJ: Najlepšie platené hviezdy z NHL na MS Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Ryan Graves, Kanada - New Jersey Devils
3...

1. kolo play off NHL

štvrťfinále Východnej konferencie – 6. zápasy:

Pittsburgh – New York Rangers 3:5 (2:0, 1:3, 0:2) - stav série: 3:3
Góly: 15. Carter (Kapanen, Pettersson), 16. Rust (Guentzel), 37. Malkin – 26. Zibanejad (Strome, Fox), 27. Zibanejad (Fox, Lindgren), 34. Kreider (Zibanejad, Šesťorkin), 59. Kreider (Zibanejad, Fox), 60. Copp (Rooney, Fox). Brankári: Domingue – Šesťorkin, strely na bránku: 34:38, 18.342 divákov.

Washington – Florida 3:4 pp (0:0, 1:1, 2:2 – 0:1) - konečný stav série: 2:4, do 2. kola postúpila Florida
Góly: 24. Dowd (Hathaway, Larsson), 42. Bäckström (Schultz, van Riemsdyk), 59. Oshie (Mantha, Kuznecov) – 27. Lomberg (Hörnqvist, Luostarinen), 49. Giroux (Ekblad, Verhaeghe), 55. Barkov (Giroux, Weegar), 63. Verhaeghe (Giroux, Chiarot). Brankári: Samsonov – Bobrovskij, strely na bránku: 37:31, 18.573 divákov.

štvrťfinále Západnej konferencie – 6. zápas:

Dallas – Calgary 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) - stav série: 3:3
Góly: 15. Hintz (Pavelski, Robertson), 27. Raffl (Kiviranta), 38. Heiskanen (Faksa, Suter), 60. Seguin (Hintz, Raffl) – 29. Stone (Gaudreau, Tkachuk), 33. Backlund (Stone, Andersson). Brankári: Oettinger – Markström, strely na bránku: 40:38, 18.532 divákov.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry