Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde na MS? Černák zbieral mínusky a je na pokraji vyradenia

Hokejisti Tampy Bay Lightning nezvládli dôležitý zápas na ľade Toronta. V piatom súboji prvého kola play off prehrali 3:4 a v sérii hranej na štyri víťazstvá zaostávajú 2:3. Maple Leafs tak majú postupový mečbal.

11.05.2022 06:25
Erik Černák Foto:
Erik Černák v zápase s Torontom.
debata

V drese hostí nechýbal na ľade samozrejme Erik Černák. Slovenský bek znovu odohral poriadnu porciu minút, na ihrisku ich strávil vyše 21.

Príliš sa mu však nedarilo. Brankára Toronta neohrozil strelecky ani raz, pripísal si dve trestné minúty a po záverečnom hvizde pri jeho mene svietili aj dva mínusové body.

Tampa má teraz nôž na krku. Doma musí najbližšie vyhrať, inak sa pre ňu sezóna skončila, čím by sa otvorila možnosť príchodu Černáka na majstrovstvá sveta vo Fínsku.

Lightning pritom vstúpili do duelu výborne. Po prvej tretine viedli 2:0, Toronto však v tretej časti vývoj zápasu otočilo.

Tampa síce ešte desať minút pred koncom vyrovnala na 3:3, no v 54. minúte rozhodol o úspechu Toronta McDonagh.

Jeden zápas od postupu do konferenčného semifinále je Carolina, ktorá zdolala doma Boston hladko 5:1 a v sérii vedie 3:2.

Dvoma gólmi sa prezentoval nováčik Seth Jarvis, brankár Antti Raanta predviedol 34 úspešných zákrokov. Bostonu nepomohlo ani nečakané nasadenie obrancu Charlieho McAvoya, ktorý vynechal predchádzajúci zápas pre covid protokol a pôvodne nemal nastúpiť ani v piatom dueli.

V Západnej konferencii sa hráči St. Louis ujali vedenia v sérii s Minnesotou 3:2, keď na ľade súpera uspeli 5:2.

Hetrikom v tretej tretine o tom rozhodol Vladimir Tarasenko, ktorý skóroval dvakrát na jej začiatku a v závere víťazstvo postil gólom do prázdnej bránky.

NHL – 1. kolo play off:

Štvrťfinále Východnej konferencie – 5. zápasy:
Carolina – Boston 5:1 – stav série: 3:2

Toronto – Tampa Bay 4:3 – stav série: 3:2

Štvrťfinále Západnej konferencie – 5. zápasy:

Minnesota – St. Louis 2:5 – stav série: 2:3

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Toronto Maple Leafs #Erik Černák