Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL už od ďalšej sezóny? Skauti častujú Slafkovského neobvyklým slovom

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský čoraz viac púta pozornosť zámorských odborníkov pred tohtoročným vstupným draftom NHL.

10.05.2022 11:03
SR Fínsko MS2022 Hokej tréning BAX Foto: ,
Juraj Slafkovský na záverečnom tréningu pred odletom na MS do Fínska.
debata

Osemnásťročný Košičan je lídrom konečného preddraftového rebríčka spomedzi hráčov, ktorí v ostatnej sezóne pôsobili v Európe.

Celkovo by mohol byť druhým najvyššie vybraným hráčom po Kanaďanovi Shaneovi Wrightovi. Pozitívne sa na jeho adresu vyjadril aj riaditeľ Centrálnej skautingovej agentúry v zámorskej profilige Dan Marr.

Podľa neho by sa najužitočnejší hráč hokejového turnaja na ZOH v Pekingu 2022 mohol presadiť medzi elitou už v nasledujúcom ročníku.

Kto sú najväčší favoriti MS v hokeji? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Veľká Británia

"Skauti nepoužívajú slovo pôsobivý veľmi často, keď hovoria o hráčoch. Pri ňom ste na olympiáde mohli vidieť, že sa dokázal presadiť v každom zápase.

V každom ďalšom dueli sa zlepšoval a darilo sa mu využívať jeho prednosti, najmä robustnú postavu. Nerád hovorím o hráčoch vo veku 18 alebo 19 rokov, že sú pripravení na NHL.

Čo sa týka fyzickej stránky, on by mohol byť tým hráčom, ktorý je najbližšie k tomu, aby zabojoval o miesto v prvom tíme už v budúcej sezóne," povedal Marr o Slafkovskom podľa oficiálneho webu kanadsko-americkej súťaže.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Hviezda bez košíka, súboj brankárov. Ramsay hľadá nových lídrov

Talentovaný krídelník by sa mohol stať najvyššie draftovaným Slovákom v histórii. Toto prvenstvo zatiaľ patrí Mariánovi Gáboríkovi, ktorého si klub Minnesota Wild vybral v roku 2000 z tretej pozície.

Bronzový medailista z Pekingu bol aj najlepším strelcom olympijského turnaja so siedmimi gólmi. Sezónu 2021/2022 ukončil ako vicemajster fínskej Liigy s tímom TPS Turku.

V 18 zápasoch vyraďovacej časti zaznamenal dva góly a päť asistencií, v základnej časti nazbieral 10 bodov (5+5) v 31 dueloch.

V tomto roku si zahral aj vo finále Hlinka Gretzky Cupu ako člen slovenskej reprezentácie do 18 rokov.

Figuruje tiež v nominácii na seniorský svetový šampionát vo Fínsku, ktorý Slovensko otvorí v piatok 13. mája stretnutím proti Francúzsku. Draft NHL je na programe začiatkom júla v kanadskom Montreale.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský