Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Emotívny Chára po sezóne v NHL: Mal som zimomriavky

Najstarší muž profiligy Zdeno Chára má za sebou 24 sezónu v najprestížnejšej súťaži. A čo bude ďalej? Aj to prezradil po zápase, v ktorom jeho Islanders prehrali s Tampou Bay 4:6.

30.04.2022 08:23
Zdeno Chára sa delí o radosť z gólu s fanúšikmi... Foto:
Zdeno Chára sa delí o radosť z gólu s fanúšikmi Islanders.
debata

45-ročný veterán zámorských klzísk sa so sezónou a možno s celou bohatou a úspešnou kariérou rozlúčil ukážkovo. 43 sekúnd pred koncom strelil len svoj druhý gól v sezóne a vôbec prvý pred vlastnými fanúšikmi.

„Bolo úžasné mať takúto podporu fanúšikov, ktorú sme od nich dostávali počas celej sezóny. Ťažko opísať tie pocity, mal som z toho zimomriavky a tieto chvíle si budem pamätať do konca života,“ povedal Chára na pozápasovej tlačovej konferencii.

Na nej sa Chára nevyhol ani odpovedi na otázku, či naskočí aj do 25 sezóny v NHL. Práve posledné zápasy základnej časti dlhodobej súťaže sú ideálnym miestom na oznámenie takýchto rozhodnutí. No nie pre Cháru.

„Teraz chcem ísť domov za rodinou, zobrať si na čas voľno a potom urobím nejaké rozhodnutie,“ skonštatoval Chára. Rovnako ako vlani tak svoju budúcnosť vo vrcholovom hokeji ešte zváži.

Slovenskí hokejisti s najviac zápasmi v NHL Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
14. Tomáš Tatar - 700 zápasov.

Dlhoročný slovenský reprezentant priznal, že v priebehu zápasu sa ho spoluhráči snažili hľadať prihrávkami, aby mu dopriali nejaký ten nezabudnuteľný moment.

„Chalani mi dávali puky a dostával som sa do nejakých šancí. Ale viete, keď niečo veľmi chcete, ide to ťažko. No ak by sme vyhrali, bola by to čerešnička na torte,“ dodal Chára.

Už dlhšie bolo známe, že jeho New York Islanders sa v tejto sezóne nepredstaví v bojoch o Stanleyho pohár a v tabuľke východnej konferencie napokon skončil na 9. mieste.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #New York Islanders