Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry prispel ku koncu série Colorada. Ovečkin má ďalší míľnik

Víťazná séria hokejistov Colorada v NHL sa skončila na deviatich zápasoch po domácej prehre s Washingtonom 2:3. Za hostí skóroval aj Alexander Ovečkin, ktorý si pripísal 48. gól v sezóne.

19.04.2022 07:02 , aktualizované: 10:46
Washington, radosť Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Washingtonu.
debata

Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral v drese Capitals takmer 20 minút s mínusovým bodom, dvoma trestnými minútami a štyrmi bodyčekmi.

Ovečkin sa presadil počas presilovky a 48. zásahom v ročníku vyrovnal výkon fínskeho kanoniera Teemu Selänneho zo sezóny 2006/2007 v počte gólov hráčov starších ako 36 rokov.

„Privádza vás to k úžasu. Robí to naďalej a je skvelé to sledovať. Odkedy som odišiel, tak sa to vôbec nezmenilo a áno, je to neuveriteľné,“ povedal Marcus Johansson, ktorý s Ovečkinom hrával v rokoch 2010 až 2017 a po marcovom návrate zo Seattlu sa opäť stretli v drese Capitals.

Na prvý gól Colorada prihral Cale Makar, pre ktorého to bol už 83. bod v sezóne (26+57), čím prekonal rekord organizácie Avalanche/Quebec Nordiques v produktivite obrancov. Ten doteraz zdieľal so Steveom Duchesneom.

Calgary s Adamom Ružičkom zvíťazilo v Chicagu 5:2. Slovenský útočník strávil na ľade necelých desať minút a zaznamenal jeden hit.

Líder Flames Johnny Gaudreau strelil dva góly a pokoril hranicu 600 bodov v NHL (208+393). Calgary položilo základ víťazstva v úvodnej tretine, v ktorej prestrieľalo súpera 14:6 a vyhralo ju 3:1.

„Myslím si, že bola naozaj dobrá a že sme mohli dať aj viac gólov. Podržal ich brankár, v druhej tretine sme trochu pustili nohu z plynu a v tretej nás zatlačili. No víťazstvo sme si postrážili,“ povedal „Johnny Hockey“.

Druhý gól Chicaga strelil Alec Regula a otvoril si strelecký účet v profilige. Podarilo sa mu to aj s kúskom šťastia, keďže jeho strela sa odrazila od žŕdky do chrbta brankára Jacoba Markströma a od neho do siete.

„Myslím si, že mu za to dlhujem steak, no vždy chcete vyhrať, takže to má trochu trpkú príchuť,“ povedal Regula pre web nhl.com.

New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom uspelo na ľade Vegas 3:2. Tridsaťjedenročný krídelník strávil na ľade 16:12 min a do štatistík si pripísal dve strely na bránku a jeden blok.

Hrdinom „diablov“ bol brankár Andrew Hammond, ktorý predviedol 42 úspešných zákrokov a svoj tím doviedol prvýkrát k víťazstvu: „Je to niečo špeciálne. Chalani sa hádzali a blokovali strely a to je to najviac, čo ako brankár môžete chcieť.“

Pre Vegas to bola druhá prehra za sebou a tím prišiel o dôležité body v boji o play off. V Pacifickej divízii strácajú „zlatí rytieri“ tri body na tretie Los Angeles a na druhú voľnú kartu na Západe, ktorú drží Dallas, ešte o bod viac.

„Potrebujeme nájsť spôsob, ako vyhrávať zápasy. Po prvý raz budeme potrebovať pomoc iných tímov. Tak to proste je,“ povedal útočník Jonathan Marchessault.

Vancouver zdolal Dallas 6:2. Obranca Andrej Sekera sa vrátil do zostavy Stars po sedemzápasovej pauze, keďže pre chorobu vypadol Esa Lindell. Odohral takmer 15 minút a k štyrom strelám na bránku pridal jeden hit, blok i mínusový bod.

Jeho spoluhráč Marián Studenič strávil na ľade 11:10 min, dvakrát ohrozil súperovu bránku a mal jednu „mínusku“. Domáci zaznamenali šiesty triumf v sérii a v Pacifickej divízii sú len bod za Vegas, pričom majú zápas k dobru. Na Dallas strácajú päť bodov.

„Vieme, čo musíme urobiť, nesmieme zložiť nohu z plynu. Na záver sezóny sme si to neurobili jednoduché a vieme, že je to ťažká úloha,“ povedal Connor Garland.

Triumf Canucks režíroval druhý útok, Elias Pettersson zaznamenal dva góly a asistenciu, Brock Boeser mal opačnú bilanciu 1+2. Brankár Jaroslav Halák sedel na striedačke domácich a kryl chrbát Thatcherovi Demkovi, ktorý predviedol 28 úspešných zásahov.

USA SR hokej NHL Islanders Stars Čítajte aj Kým ostatní zrýchľujú, on spomaľuje. V zámorí riešia, čo bude s Chárom

Arizona podľahla doma Caroline 3:5 a pripísala si siedmu prehru v sérii. Nepomohlo jej ani 46 zákrokov českého brankára Karla Vejmelku.

„Samozrejme, je to ťažké. Vždy sa pokúšate nájsť riešenie. NHL nie je ľahká súťaž, ale budeme sa ďalej snažiť,“ povedal tréner „kojotov“ Andre Tourigny.

Seattle zvíťazil nad Ottawou 4:2, keď jej dovolil len 14 striel na bránku, čo je minimum v sezóne. Opäť sa presadil Matty Beniers, ktorý v 30. minúte vyrovnal na 2:2.

Druhý hráč vlaňajšieho draftu podpísal s Krakenom zmluvu len 10. apríla a odvtedy má v trochu dueloch na konte dva góly a asistenciu.

„Od prvého striedania sa cítil komfortne. V závere zápasu sme mu dali o čosi viac času a on pokračuje v tom, čo robí každý večer,“ povedal tréner Dave Hakstol.

NHL – výsledky:
Chicago – Calgary 2:5, Colorado – Washington 2:3, Arizona – Carolina 3:5, Seattle – Ottawa 4:2, Vegas – New Jersey 2:3, Vancouver – Dallas 6:2.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Martin Fehérváry