Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo Slafkovského bude superhviezda. Nemec bojuje s Čechom

Na začiatku júla to môže byť pre Slovensko historická udalosť. Ešte nikdy sa totiž nestalo, aby si kluby NHL v 1. kole draftu vybrali troch hokejistov spod Tatier.

04.04.2022 18:00
Slafkovský hokej Foto:
Juraj Slafkovský v akcii na olympijskom turnaji v Pekingu.
debata

Môže sa tak stať v termíne 7. – 8. júla v Montreale, kde sa uskutoční draft NHL 2022.

Juraj Slafkovský a Šimon Nemec už dlhšie figurujú v preddraftových rebríčkoch na popredných miestach. V 1. kole by mal byť draftovaný aj Filip Mešár.

Tvrdí to Corey Pronman z rešpektovaného zámorského portálu The Athletic.

Slafkovský Turku Čítajte viac Slafkovský oslavoval plnoletosť. Fíni mu pripravili dojemné prekvapenie

Slafkovský si v jeho poradí v porovnaní s januárovou edíciou polepšil o tri priečky. Prispeli k tomu aj jeho výborné výkony na olympiáde v Pekingu, kde ho vyhlásili za najužitočnejši­eho hráča.

Pronman predpovedá, že 18-ročný Košičan bude draftovou dvojkou.

Jednotkou by mal byť Shane Wright. Kanadský center je na čele takmer každého preddraftového rebríčka a o jeho prvom mieste niet pochýb.

„Slafkovský má všetky kvality, ktoré by ste hľadali u špičkového NHL útočníka. Je šikovný, rýchly a silný. Ma nakročené k tomu, aby sa stal elitným krídelníkom a budúcou profiligovou hviezdou,“ píše Pronman o Slovákovi, ktorý hrá mužský hokej vo Fínsku za TPS Turku.

Nemec, ktorý sa s Nitrou predstaví v semifinále extraligy proti Zvolenu, by mal byť najvyššie draftovaným zadákom spomedzi zámorských i európskych korčuliarov.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský je takmer na vrchole. Túži po ňom slávny klub

Jeho pozíciu môže ohroziť David Jiříček. Českému bekovi, ktorý doteraz hrával za Plzeň, predpovedajú draftovú pozíciu v top desiatke.

Podľa Pronmana pôjde Jiříček ako štvorka a Nemec ako päťka.

Uznávaného novinára zaujal aj Filip Mešár z Popradu. Vo štvrťfinálovej sérii proti Nitre podával výborné výkony a aj tie mu pomohli k tomu, aby ho Pronman zaradil vo svojom renkingu na 24. miesto.

Poradie na drafte určí tzv. draftová lotéria. Najväčšiu šancu v nej má mužstvo, ktoré skončí po základnej časti ako posledné.

Podľa nastaveného kľúča bude mať posledné mužstvo 25,7-percentnú šancu, si na drafte bude vyberať ako prvé. Pre predposledný tím je táto šanca 12,1-percentná, ďalšie čísla postupne klesajú.

Zatiaľ sa na najspodnejších priečkach profiligovej tabuľky pohybujú Arizona, Seattle a Montreal.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský #Filip Mešár #draft 2022