Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský je takmer na vrchole. Túži po ňom slávny klub

O necelé štyri mesiace to vypukne. Najväčšie hokejové talenty si dajú zraz v Montreale a mimo ľadu "zabojujú" o čo najlepšiu pozíciu na drafte zámorskej NHL.

26.03.2022 13:35
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v súboji s Fínom Villem Pokkom na olympijskom turnaji v Pekingu.
debata (3)

Výber mladíkov sa uskutoční 7. a 8. júla v montrealskej hale Bell Centre a poprednú úlohu zohrajú aj Slováci.

Útočník Juraj Slafkovský a obranca Šimon Nemec sa už dlhšiu dobu ukazujú v preddraftových prognózach na vysokých priečkach.

SR hokej Čína Peking ZOH2022 Slafkovský Čítajte viac Slafkovský hrá vo Fínsku výborne. Na MS ho zrejme nepustia

Podľa nedávno zverejneného renkingu kanadskej televízie TSN, ktorý má tradične vysokú výpovednú hodnotu, by mal byť Slafkovský najvyššie draftovaným hokejistom z Európy.

Košickému odchovancovi aktuálne patrí tretie miesto. Pred ním sú v prognózach len dvaja centri – Kanaďan Shane Wright (Kingston Frontenacs/OHL) a Američan Logan Cooley (USA U18/USHL).

Ako pripomína šéf skautingu TSN Craig Button, dvojica mladíkov hrá juniorské ligy, zatiaľ čo Slafkovský hrá v najvyššej fínskej súťaži medzi mužmi.

Šimon Nemec Čítajte viac Supertalent Nemec: Mám 18, dovolia si ku mne viac. Uši však nesklopím

Najužitočnejší hráč nedávneho olympijského turnaja v Pekingu púta pozornosť viacerých klubov z NHL. Najčastejšie sa spomína záujem Montrealu Canadiens, ktorý bude mať právo výberu z popredných priečok.

Nemcovi z HK Nitra patrí v Buttonovom poradí štvrté miesto – prvé medzi obrancami. Jeho top vyzývateľom v boji o pozíciu najvyššie draftovaného zadáka bude Rus Pavel Minťukov (Saginaw Spirit/OHL).

Na hranici medzi prvým a druhým kolom je ďalší Slovák. Kanaďania predpovedajú Filipovi Mešárovi z Popradu celkové 37. miesto.

V prvých štyroch kolách by mal byť draftovaný aj jeho krajan Servác Petrovský. Stredný útočník tímu Owen Sound (OHL) je priebežne na 84. priečke.

Najlepšie platení hokejisti zo SR v sezóne 2021/22 Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Michal Čajkovský (Sibir Novosibirsk/KHL) - 490...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #draft