Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vymaž fotku s Putinom, žiadal Washington. Ovečkin má dôvod, prečo to nespraví

Už od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu sa naňho upiera pozornosť. Nielen hokejový svet zaujímajú jeho postoje a gestá.

13.03.2022 06:41
Alexander Ovečkin, Vladimir Putin Foto:
Alexander Ovečkin s Vladimirom Putinom po ruskom zlate na MS 2014.
debata (69)

Nie je tajomstvom, že Alexander Ovečkin patrí k veľkým obdivovateľom Vladimira Putina. Hviezdny hokejista má na instagramovom profile stále fotografiu s ruským prezidentom.

Pózujú na nej v oblekoch, útočník Washingtonu ukazuje ľavou rukou znak V.

Ovečkin v minulosti Putinovi niekoľkokrát prejavil sympatie. V príspevkoch mu zagratuloval k narodeninám, Putin 36-ročnému kanonierovi venoval čajovú súpravu ako svadobný dar a novomanželom na diaľku zablahoželal.

Alexander Ovečkin Čítajte aj Piskot a bučanie. Ukrajinci „vítali“ v Edmontone Ovečkina

V zámorí aktuálne rezonuje zistenie novinárky z televízie ESPN Emily Kaplanovej z prostredia klubu Capitals, ktorý svoju dlhoročnú oporu viackrát požiadal, aby spomínanú snímku vymazal alebo celý účet na sociálnej sieti deaktivoval.

„Ovi však zakaždým odpovedal, že by to bol signál, ktorým by vystúpil proti Putinovi a jeho rodina by bola v nebezpečenstve. Washington toto musí rešpektovať, pretože hráč to takto cíti,“ uviedla Kaplanová v podcaste ESPNDaily.

Ottawa, Montreal Čítajte aj NHL sa odstrihuje od KHL i ruských agentov. Ovečkina vypískali

„Nezáleží na tom, či bojuje Rusko, Ukrajina alebo akákoľvek iná krajina. Musíme žiť v mieri, vojna sa musí skončiť,“ vyhlásil Ovečkin pred dvoma týždňami.

Moskovský rodák sa nevyhol ani otázke na Putina.

„Je to môj prezident. Ale nie som politik. Som športovec a to, čo sa deje, nemám pod kontrolou. Ide o ťažkú ​​situáciu pre všetkých.“

Alexander Ovečkin Čítajte aj Vojna alebo Ovečkin? Washington si vybral, zakázal ukrajinské vlajky

Pred niekoľkými dňami sa vyrovnal Jaromírovi Jágrovi so 766 gólmi na tretej priečke v historickom poradí NHL. Najbližšie môže českú legendu prekonať v domácom zápase proti New Yorku Islanders v noci na stredu nášho času.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
69 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Alexander Ovečkin #vojna na Ukrajine