Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Moskve píšu, že za morom začínajú šikanovať ruské hviezdy NHL

Najlepšia hokejová liga na svete tento týždeň zaviedla pre Rusov mnohé obmedzenia – vysielanie ligových zápasov je zablokované, napriek aktuálnemu kontraktu nefungujú ruskojazyčné sociálne siete ani oficiálna stránka ligy, prerušené sú vzťahy s ruskými partnermi. Neuvažuje sa už ani o zápasoch na ruskom území.

02.03.2022 17:06
Andrej Vasilevskij Foto: ,
Brankár Ruska Andrej Vasilevskij je hviezdou Tampy Bay.
debata (22)

Toto všetko si všímajú aj všetky ruské športové médiá. Píšu, že ich hokejistov sa sankcie síce nedotkli, „to však neznamená, že na nich nie je vyvíjaný nátlak,“ spomína napríklad Sovietsky sport.

Pripomína slová agenta Dana Milsteina, medzi ktorého klientov patria Nikita Kučerov, Andrej Vasilevskij, Iľja Sorokin, Iľja Michejev a Nikita Zadorov. Ten pre ESPN hovoril o tom, čomu čelia hokejisti v Severnej Amerike:

"Úroveň diskriminácie a rasizmu, ktorej musia čeliť hráči z Ruska a Bieloruska, je za všetkými červenými čiarami. Vrátili sme sa o 30 rokov späť. Volajú mi hráči a ich rodičia. Obávajú sa, či budú môcť hrať a či budú v bezpečí.

Jeden z mojich chlapov bol nazvaný nacistom a povedali mu, aby sa vrátil do svojej krajiny. Želajú mu smrť. Ale aj oni sú ľudia, platia milióny dolárov na daniach, venujú sa charite,"

Agent poznamenal, že jedného z jeho bieloruských klientov, ktorý hrá juniorskú kanadskú ligu, jeho vlastní spoluhráči vypískali.

Jevgenij Pľuščenko Čítajte viac Pľuščenko verí Putinovi. Od Češky dostal za to srdiečko

Milstein tiež tvrdí, že aj manželky hokejistov dostávajú vyhrážky. Konkrétne jedno z dievčat zverejnilo na Instagrame fotografiu novorodenca a k nej dostávalo nahnevané súkromné ​​správy.

„Moji klienti sa neboja ani tak o seba, ale skôr o svoje manželky a deti, ktoré sú doma, kým sú preč.“

Ruská tlač sa domnieva, že zákaz hrania pre ruských a bieloruských hokejistov z NHL v tejto chvíli nie je témou dňa, no nadchádzajúci letný draft vojna na Ukrajine bude mať veľký vplyv. O Rusov sa zrejme kluby nepobijú.

Podľa Milsteina sa v juniorských ligách vážne zvažuje možnosť neumožniť hokejistom z Ruska hrať: „Hovoril som s niektorými klubovými manažérmi a tí s tým nesúhlasia. Ale zatiaľ sa boja verejne vyjadriť svoj postoj,“ potvrdil agent.

Roman Abramovič Čítajte viac Abramovič balí a rýchlo predáva. Rus ponúka Chelsea za šialené peniaze
22 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #ruskí hokejisti