Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára bodoval proti Bruins, rekord Cheliosa je blízko. Islanders uťali čiernu sériu

Hokejisti New Yorku Islanders aj vďaka asistencii slovenského obrancu Zdena Cháru zvíťazili v zámorskej NHL na domácom ľade nad Bostonom 4:1.

18.02.2022 06:04 , aktualizované: 07:17
Kyle Palmieri Foto: ,
Kyle Palmieri z New Yorku Islanders ohrozuje brankára Bostonu Linusa Ullmarka.
debata

Zastavili tak sériu troch prehier, bilanciou 1+1 sa prezentovalo domáce trio Noah Dobson, Mathew Barzal a Brock Nelson.

Chára odohral vyše 19 minút a zapísal si aj plusový bod. Celkovo má v tejto sezóne v 41 zápasoch na konte sedem kanadských bodov za sedem asistencií.

Štyridsaťštyriročný Chára odohral proti bývalému klubu, kde pôsobil ako 14 sezón, už svoj 1649. zápas v NHL v kariére. Len tri mu tak chýbajú na prekonania Chrisa Cheliosa, ktorý je lídrom v počte odohraných duelov v profilige medzi obrancami (1651).

Darilo sa Washingtonu, ktorý vyhral na ľade Philadelphie 5:3. Slovenský obranca Capitals Martin Fehérváry strávil na ľade vyše 20 minút a zaznamenal aj dva plusové body.

Vancouver so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom na striedačke zvíťazil na ľade San Jose 5:4 po predĺžení. Domáci vyrovnali sekundu pred koncom tretej tretiny na 4:4 vďaka ruskému útočníkovi Alexandrovi Barabanovovi, Canucks ale zvíťazili po zásahu J.T. Millera v 63. min.

Hrdinom Montrealu v domácom zápase so St. Louis bol Cole Caufield. Ten necelých 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 2:2 a potom gólom v predĺžení rozhodol o tom, že Canadiens ukončili nepríjemnú sériu desiatich prehier.

Výhra bola po predchádzajúcich troch prehrách prvá pre dočasného trénera Canadiens Martina St. Louisa.

Detroit vyhral v newyorskej Madison Square Garden nad Rangers 3:2 po nájazdoch, keď v ich šiestej sérii rozhodol Pius Suter.

Toronto zdolalo doma Pittsburgh 4:1, v drese Maple Leafs prispeli bilanciou 1+1 Morgan Rielly a Auston Matthews. Hrdinom bol ale brankár Jack Campbell, ktorý Pittsburghu zlikvidoval až 45 striel na bránku.

NHL – výsledky:

NY Rangers – Detroit 2:3 pp a sn, Philadelphia – Washington 3:5, Buffalo – Ottawa 1:3, Toronto – Pittsburgh 4:1, NY Islanders – Boston 4:1 (za domácich Z. CHÁRA 0+1), Winnipeg – Seattle 5:3, Chicago – Columbus 4:7, Edmonton – Anaheim 7:3, San Jose – Vancouver 4:5 pp.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #New York Islanders