Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sa z víťazstiev netešili. Ovečkina zatienil Bučnevič

Hokejisti St. Louis Blues zdolali v NHL na vlastnom ľade Washington 5:1. Bodovali v jedenástom domácom zápase v sérii, pomohol im k tomu aj autor dvoch gólov a jednej asistencie Pavel Bučnevič.

08.01.2022 06:56 , aktualizované: 08:19
Flames Hurricanes hokej Foto: ,
Hráči Calgary Adam Ružička s Noahom Hanifinom za Sethom Jarvisom z Caroliny.
debata

Slovenský obranca hostí Martin Fehérváry si pripísal mínusový bod rovnako ako útočník Adam Ružička, ktorého Calgary prehralo na ľade Caroliny 3:6. Hurricanes dosiahli piaty triumf za sebou.

Washington sa v St. Louis ujal vedenia už v 3. minúte zásluhou Daniela Spronga. O vyrovnanie sa postaral Torey King. Domáci rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, v ktorej vsietili tri góly v priebehu desiatich minút.

Iľja Samsonov inkasoval z 12 striel štyri góly a v tretej tretine prepustil miesto Zacharymu Fucaleovi. Brankár St. Louis Ville Husso vykryl 26 striel a odchytal prvý víťazný zápas od 27. novembra. Fehérváry strávil na ľade 19:38 min.

„Bluesmani“ v tejto sezóne potvrdzujú, že doma sú veľmi tvrdým orieškom.

„Pred začiatkom sezóny sme si dali za cieľ získať na domácom ľade čo najviac bodov a urobiť z našej arény nedobytnú pevnosť. Som rád, že sa nám to darí, veľkú zásluhu majú na tom naši skvelí fanúšikovia,“ pochvaľoval si obranca Krug.

Najproduktívnejší Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Zdeno Chára: 666 bodov (207 gólov, 459...

Tréner Washingtonu Peter Laviolette po hladkej prehre neskrýval sklamanie: „Je to frustrujúce. Bol to zápas, v ktorom diváci nevideli veľa striel ani gólových šancí. Domáci však boli mimoriadne efektívni a využili, že naša defenzíva nebola pevná.“

Carolina pripravila Calgary tretiu prehru za sebou. Dvakrát sa strelecky presadil Andrej Svečnikov, Brady Skjei pridal k presnému zásahu dve asistencie. Jesper Fast v jubilejnom 500. zápase v drese „Canes“ skóroval, keď v 18. minúte vyrovnal na 1:1.

Frederik Andersen sa blysol 36 úspešnými zákrokmi. Ružička strávil na ľade 10:53 min a na Andersona vyslal dve strely. Pre Carolinu to bol prvý zápas od novoročného duelu na ľade Columbusu, v ktorom sa jej podaril skvelý obrat z 0:4 na 7:4.

„V prvej tretine bolo vidno, že nám chýba zápasová prax, nevedeli sme sa dostať do správneho rytmu. V ďalších dvoch tretinách to však bol z našej strany super výkon,“ zdôraznil Svečnikov.

NHL – výsledky:

Carolina Hurricanes – Calgary Flames 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Góly: 18. Fast (Pesce, Skjei), 28. Stepan (Lorentz, Cole), 30. Svečnikov (Trocheck), 33. DeAngelo (Aho, Teräväinen), 59. Skjei (Kotkaniemi, Lorentz), 60. Svečnikov (J. Staal) – 6. Coleman, 34. Tkachuk (Lindholm, Coleman), 49. Gaudreau (Gudbranson, Tkachuk). Brankári: Andersen – Vladař, strely na bránku: 31:37, 16.281 divákov

St. Louis Blues – Washington Capitals 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Góly: 13. Krug (Thomas, Kyrou), 30. Bučnevič (Scandella, O'Reilly), 38. Sundqvist (Faulk, Saad), 40. Barbašev (Bučnevič, O'Reilly), 57. Bučnevič (Thomas) – 3. Sprong (Protas, van Riemsdyk). Brankári: Husso – Samsonov (41. Fucale), strely na bránku: 21:24, 18.096 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Fehérváry #Adam Ružička