Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezastaviteľný Ovečkin má ďalší rekord. Studenič zažil prestrelku

Hokejisti New Jersey v zostave so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom zdolali v noci na sobotu v zámorskej NHL Edmonton 6:5 po predĺžení.

01.01.2022 07:04
Washington Capitals Foto: ,
Útočník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin (vľavo) oslavuje so spoluhráčmi gól do siete New Jersey Devils.
debata

Jack Hughes sa na výhre domácich podieľal dvomi gólmi, vrátane víťazného v tretej minúte predĺženia, pridal aj jednu asistenciu.

Za Oilers dvakrát skórovali Connor McDavid a Kailer Yamamoto. McDavid sa s 52 bodmi (19+33) dostal na čelo ligovej produktivity, keď o bod preskočil tímového kolegu Leona Draisaitla (24+27), ten si pripísal v nočnom zápase jednu asistenciu.

Studenič odohral vo štvrtom útoku Devils 10:24 min., vyslal jednu strelu na bránku, rozdal dva bodyčeky a duel dokončil s mínuskou. Jeho spoluhráč Tomáš Tatar vynechal zápas v súvislosti s COVID-19 protokolom, rovnako ako obranca Washingtonu Martin Fehérváry.

Capitals zvíťazili na ľade Detroitu 3:1 najmä zásluhou svojho kapitána Alexandra Ovečkina. Ruský kanonier zariadil triumf hostí dvomi gólmi v závere tretej tretiny.

Víťazný gól strelil 2:51 min pred koncom riadneho hracieho času, keď sa za stavu 1:1 presadil v presilovke tradičnou delovkou bez prípravy od modrej čiary.

Bol to jeho 275. presný zásah v početnej výhode a vytvoril tým ligový rekord. V historickom poradí v počte presilovkových gólov prekonal Davea Andreychuka (274). Ten držal rekord od roku 2002.

Pre Ovečkina to bol zároveň 119. víťazný gól v NHL, čím sa odpútal na treťom mieste historickej tabuľky od Phila Esposita. V počte víťazných gólov sú na tom od neho lepšie už len Jaromír Jágr (135) a Gordie Howe (121).

Tridsaťšesťročný krídelník v závere duelu pridal ešte jeden zásah do prázdnej bránky, čo bol jeho 24. gól v sezóne a celkovo 754. v profiligovej kariére.

výsledky NHL:
New Jersey – Edmonton 6:5 pp, Vegas – Anaheim 3:1, Tampa Bay – New York Rangers 3:4 pp a sn, Detroit – Washington 1:3

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Marián Studenič