Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rangers znova povolali Húsku. Dočká sa ďalšej šance?

Slovenský hokejový brankár Adam Húska sa vracia z nižšej zámorskej súťaže AHL do NHL.

29.12.2021 10:56
Adam Húska Foto:
Adam Húska počas premiéry v NHL.
debata

Vedenie klubu New York Rangers ho povolalo do prvého mužstva z farmy v Hartforde a následne umiestnilo do svojho taxi tímu.

Ten funguje ako rezerva pre prípad, že „jazdci“ budú potrebovať náhradu za chorých hráčov v prípade rozšírenia koronavírusu.

Rangers čaká dvojzápasový trip na klziskách súperov, v ňom sa budú spoliehať na brankárske duo Igor Šesťorkin a Keith Kinkaid. Newyorský tím má momentálne na covidovej listine brankára Alexandara Georgieva.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Húskovi na ceste z Hartfordu robili spoločnosť Morgan Barron, Jonny Brodzinski, Tim Gettinger, Zac Jones a Matthew Robertson. Slovenský brankár si v tejto sezóne už vyskúšal NHL vďaka zraneniu Šesťorkina.

Debut v profilige zažil 8. decembra v zápase proti Coloradu, v ktorom inkasoval sedem gólov z 39 striel. Následne ho Rangers poslali späť na farmu, keďže mali opäť k dispozícii skúsenejšieho Kinkaida.

Dvadsaťštyriročný rodák zo Zvolena odchytal v tejto sezóne AHL osem stretnutí, v ktorých dosiahol úspešnosť zásahov 92,2 percenta a priemer 2,26 inkasovaného gólu na zápas.

Zo Slovákov je momentálne v taxi tíme aj Marián Studenič, ktorý bude čakať na príležitosť v zostave New Jersey. Rovnako ako Húska bude trénovať a cestovať s prvým tímom, ale nastúpiť zaň môže iba v prípade, ak ho klub umiestni na aktívnu súpisku.

Premiéra brankára Adama Húsku v NHL Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Adam Húska nastupuje na premiéru v NHL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Adam Húska