Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampa sa vyšvihla na čelo, Fehérváry sa na ľad nedostal. NHL prerušili

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v jedinom zápase zámorskej NHL v noci na stredu na ľade Vegas 4:3. O triumfe obhajcu Stanleyho pohára rozhodol v tretej tretine gólom v presilovej hre kapitán Steven Stamkos.

22.12.2021 06:56
Steven Stamkos Foto: ,
Momentka zo zápasu Vegas - Tampa Bay. Vpravo je kapitán hostí Steven Stamkos.
debata

V drese hostí pre zranenie absentoval slovenský obranca Erik Černák. Lightning vyhrali tretíkrát za sebou a dostali sa na pozíciu lídra súťaže.

Golden Knights prehrali prvýkrát po predchádzajúcich piatich triumfoch.

Okrem Stamkosa sa v drese Tampy gólovo presadili Gabriel Fortier, Anthony Cirelli a Pierre-Edouard Bellemare. Fortier získal prvý bod a strelil prvý gól v kariére v NHL v jeho ôsmom zápase.

„Budem si tento moment pamätať do konca života,“ citovala 21-ročného hráča agentúra AP. Brankár „bleskov“ Andrej Vasilevskij mal 38 zákrokov a pomohol tak už k ôsmemu triumfu mužstva v uplynulých deviatich zápasoch.

Lightning nemali na striedačke trénera Jona Coopera, ktorého pred zápasom zapísali na protokol COVID-19.

V drese domácich sa dvoma gólmi blysol Mark Stone, ale v polovici druhej tretiny sa zranil a do zápasu už nezasiahol. Jeho spoluhráč z obrany Shea Theodore zaznamenal dve asistencie.

Jevgenij Malkin Čítajte viac Do Pekingu nejdete a hotovo, oznámili vraj hráčom NHL. Slávny Rus: Hrozné!

Tréner Vegas Peter DeBoer nebol s výsledkom spokojný:

„Je to frustrujúce, že sme nevyhrali. Dali sme do tohto zápasu mnoho úsilia a odviedli sme kus práce. Podarilo sa nám viacero naozaj dobrých vecí. Radi by som dostali odmenu v podobe zisku bodov, ale je dôvod, prečo má Tampa Bay takú bilanciu akú má.“

Pôvodne sa ešte mal hrať duel Philadelphia – Washington, ale vedenie profiligy ho z obáv pred šírením variantu koronavírusu omikron odložilo. V drese hosťujúceho tímu pôsobí slovenský obranca Martin Fehérváry.

Doug Jarvis Čítajte viac Železní muži NHL. Šnúrou ohuruje aj legenda, ktorá dostala Slovákov na ZOH

Bol to už 50. duel NHL v tejto sezóny, ktorý zmaril koronavírus. Od stredy sa liga preruší až do 25. decembra. Po krátkej prestávke budú môcť prísť hráči do tímových zariadení 26. decembra s negatívnym testom.

Sumáre NHL:

Vegas – Tampa Bay 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)
Góly: 10. Stone (Pacioretty, Theodore), 22. Stone (Stephenson), 29. Roy (Theodore, Whitecloud) – 7. Fortier (Sergačov), 38. Bellemare (Perry, Maroon), 38. Cirelli (Killorn, Bogosian), 51. Stamkos (Hedman). Brankári: Brossoit – Vasilevskij (od 26. do 26. Elliott), strely na bránku: 41:19, 18.217 divákov

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Vegas Golden Knights